Nieuwe dichtbundel van bekende Dierense schrijver

Foto: Uitgeverij Boekscout

DIEREN – Na het succes van het boek “Ik ga hier nooit meer weg” over zijn jeugd in Dieren (in korte tijd nagenoeg uitverkocht…) verscheen recentelijk ook een bundel met vrolijke, bijzondere en speelse teksten.

“Hoe mijn hoofd omliep” is een boek vol met kleine geschenkjes in taal en bedoeld, zoals zijn kleinzoon schrijft, om iemand ‘op te humeuren’. Ook in alle opzichten een echt Kerstgeschenk.

OP HET VERKEERDE BEEN
(De schrijver ,Jan W. de Jong, zou zeggen ”Waarom zouden we eigenlijk een verkeerd been hebben?”

Deze bundel bevat een verzameling gedichten en gedachten waarbij woorden en zinnen een onverwachte wending krijgen en de lezer op het verkeerde been zetten en zo een glimlach veroorzaken. Soms worden taalclichés doorgeprikt en ontzenuwd. Elders worden spreekwoorden en ‘verspreekwoorden’ letterlijk genomen: woorden als dwarskijker of hielenlikker komen dan in een heel ander daglicht te staan. Kleurrijke gedachten volgen elkaar op in tal van onderwerpen. ‘Waarom een hoofd altijd wil omlopen’ of ‘Waarom nachten steeds maar vallen en ochtenden niet’ en waar een sidderaal nu toch bang voor is…

ZELFSPOT
In dit bundeltje drijft de schrijver (met een knipoog) de spot met zaken die nou juist hem raken; soms licht, soms serieus en soms alleen maar geinig, waarbij het onderwijs, de militaire dienst, de vriendenkring en vaak ook de schrijver zelf ‘de klos’ zijn.

Tegelijkertijd wordt ook de lezer uitgedaagd na te denken over veel clichés in taal die doorgaans zonder er bij na te denken gebruikt worden. Zoals:

OVERDENKING OVER HET PROBLEEM
“NIET DE EERSTE DE BESTE”

Onze dochter trouwde ten langen leste
Niet met “de eerste de beste”
Maar…
In iedere tak van sport is men blij met de eerste!
Want dat is immers altijd de beste!
Dus is het mij een raadsel waarom iemand juist niet de eerste de beste wil

GELUK
Uitgeverij Boekscout.nl spreekt over ‘een bundel vol geluk in een geschreven vorm’. Het boek is niet alleen te bestellen bij de uitgever, maar ook bij de boekhandel en bij The Readshop in Dieren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen