‘Nieuwe’ inwoners gemeente Rheden ontvangen de Nederlandse nationaliteit op Naturalisatiedag 2022

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Op donderdag 15 december ontvangt een aantal inwoners van de gemeente Rheden uit handen van burgemeester Carol van Eert officieel het bewijs van Nederlandse nationaliteit.

De naturalisatieceremonie vindt plaats gebeurt op Landgoed Rhederoord. Naast deze groep zijn ook alle inwoners uitgenodigd die de laatste drie jaar Nederlander zijn geworden.

Drie naturalisatieceremonies 2022

De afgelopen twee jaar was het niet mogelijk de naturalisatieceremonie te houden vanwege corona. Daarom zijn er dit jaar drie bijeenkomsten op één dag. Burgemeester Carol van Eert ontvangt de genodigden en houdt een korte toespraak. Hierna leggen de personen die op 15 december Nederlander worden de verklaring van verbondenheid af en reikt de burgemeester het bewijs van Nederlandse nationaliteit aan hen uit. Over de hele dag zijn dat zes mannen en acht vrouwen.

66 inwoners gemeente Rheden Nederlandse nationaliteit 

In totaal hebben dit jaar in de gemeente Rheden 19 mannen en 33 vrouwen de Nederlandse nationaliteit gekregen. Donderdag 15 december komen daar nog zes mannen en acht vrouwen bij wat het totaal brengt op 25 mannen en 41 vrouwen.

Naturalisatiedag

Naturalisatiedag wordt sinds 2008 jaarlijks op 15 december gehouden. In het hele land vinden naturalisatieceremonies plaats voor mensen aan wie het Nederlanderschap is verleend.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like & volg dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen