Onderzoek naar conflict tussen de exploitant van Schouwburgzaal Theothorne, Filmhuis Dieren en RhederArt afgerond

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Oud-gedeputeerde Marijke van Haaren heeft haar werkzaamheden als bemiddelaar in het conflict tussen de exploitant van Schouwburgzaal Theothorne, Filmhuis Dieren en RhederArt afgerond. Zij heeft haar rapport donderdag 22 december overhandigd aan wethouder Paul Hofman. De conclusie is dat er geen basis meer is voor verdere samenwerking tussen de partijen.

Eerder dit jaar werd bekend dat de exploitant van Schouwburgzaal Theothorne, Filmhuis Dieren en RhederArt niet tot sluitende afspraken konden komen over het gebruik en de huur van de schouwburgzaal in Theothorne. De gemeente Rheden heeft voormalig gedeputeerde Marijke van Haaren daarom gevraagd als onafhankelijk bemiddelaar.

Schouwburg sluit

In november heeft mevrouw Van Haaren gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen. In haar rapport komt zij tot de conclusie dat de relatie tussen de partijen dusdanig verstoord is, dat er geen vertrouwen meer is in een goede samenwerking. De schouwburgzaal zal daarom per 1 januari 2023 de deuren sluiten. Filmhuis Dieren en RhederArt hebben een ander, tijdelijk, onderkomen gevonden in onder andere De Bundel in Dieren. Hiermee gaan zij de samenwerking aan met Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ, zodat de culturele infrastructuur in Dieren behouden blijft.

Marijke van Haaren:

“Ondanks dat Theothorne niet meer beschikbaar is, ben ik onder de indruk van de veerkracht van de culturele organisaties. Zij zien ondanks de situatie kansen om kunst en cultuur te brengen in de gemeente Rheden.”

Wethouder Paul Hofman:

“Ik ben zeer dankbaar voor het rapport dat is opgeleverd. Het is belangrijk dat kunst en cultuur dicht bij de inwoners blijft. Ik ben daarom blij dat de culturele instellingen een tijdelijke oplossing gevonden hebben, zodat kunst en cultuur gewoon door kunnen gaan.”

Het rapport wordt naar de gemeenteraad gestuurd en na de kerstvakantie besproken in de vergadering van het college van B en W.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen