Wil jij ook meedoen met het Leerlingenorkest 2.0 van gemeente Rheden?

Foto: Lucia Gorissen

GEMEENTE RHEDEN – Kinderen tussen 6 en 18 jaar die een paar noten op een instrument spelen, kunnen vanaf 15 januari een aantal zondagen samen met het Leerlingenorkest repeteren. Het project ‘Leerlingenorkest 2.0’wordt gefinancierd door gemeente Rheden.

De gemeente heeft van de overheid geld gekregen om activiteiten voor de jeugd te organiseren om achterstanden als gevolg van corona te verminderen.

De muziekverenigingen in de gemeente Rheden hebben al een gezamenlijk Leerlingenorkest. Deze kinderen gaan nu dus samen spelen met kinderen die in de coronatijd sociale verbinding hebben gemist. En bijvoorbeeld tijdens ‘Meer muziek in de klas’ al wat noten hebben geleerd. Door samen te spelen kunnen de kinderen er ook achter komen of muziek spelen (in een orkest) iets voor hen is. Alle kinderen mogen gratis meedoen.

Het orkest krijgt na elke repetitie een lunch aangeboden, waarna ze nog een klein optreden geven voor bijvoorbeeld familie of andere mensen die ze willen uitnodigen.

Wanneer

  • Op zondag 15 januari, 12 maart, 21 mei, 9 juli, 6 augustus tussen 10.00 uur – 13.00 uur. Om 12.00 uur is er een gezamenlijke lunch. Daarna is er een mini-optreden. Op 17 september is er een optreden.

Waar

  • Afwisselend bij een van de muziekverenigingen in de gemeente. Het Leerlingenorkest 2.0. gaat op 15 januari van start bij bibliotheek De Bundel in Dieren. Meer informatie over de andere locaties volgt wanneer kinderen zich hebben opgegeven.

Kosten

  • Geen/gratis

Aanmelden

  • Aanmelden kan t/m 7 januari bij Eef van de Worp via [email protected]Kinderen die willen meedoen maar zelf geen instrument hebben, kunnen ook contact op nemen met Eef van de Worp. Zij kunnen een instrument lenen en meedoen met klarinet, trompet, trombone of slagwerk van de muziekschool.

Meer informatie is ook te vinden op: www.cultuurbedrijfriqq.nl/nieuws/speel-mee-leuke-orkest.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen