Arnoud Appeldoorn plant twee nieuwe druiven naast de slijterij in Velp

Marieke vd Linde
Marieke vd Linde
Foto: Marieke vd Linde

VELP – Slijterij & Wijnhandel Appeldoorn in Velp, 125 jaar oud, moest het grootste deel van een tegen de zijkant van de het pand in de Emmastraat van Velp, groeiende, bijna 50 jaar oude druivenstruik vervangen. Arnoud Appeldoorn, (vierde generatie), koos nu voor een witte druif, een vroege Van der Laan.

Hij plantte die samen met Willem van Katwijk, die een paar jaar geleden de druivenstokken aldaar adopteerde en sindsdien verzorgt. Hopelijk zal over enkele jaren de kale zijmuur weer groen zijn van de bladeren van de witte Van der Laan druivenstruiken. Willem van Katwijk heeft twee jaar geleden de bestaande druivenranken die de gevel sierden geadopteerd en verzorgd die sindsdien als vrijwilliger en wijnliefhebber.

Van der Laan

De Van der Laan druif is een kruising tussen de Riesling en de Silvaner druiven en heeft een hoge zuurtegraad en een aroma van Citrus en bloemen. De Van der Laan druif is een geschikte druif voor de productie van droge tot halfdroge wijnen. De druif wordt voornamelijk gekweekt in Duitsland en Oostenrijk, hoewel deze ook in sommige andere wijn producerende gebieden in de wereld te vinden is. In tegenstelling tot sommige andere druivensoorten, is de Van der Laan druif resistent tegen bepaalde ziekten en kan ze worden geteeld in koudere klimaten. Dit maakt het een populaire keuze voor wijnboeren die op zoek zijn naar een druif die gemakkelijk te kweken is en goed presteert in minder gunstige omstandigheden.

Slijterij & Wijnhandel Appeldoorn

Slijterij & Wijnhandel Appeldoorn is een prachtige winkel in Velp, gelegen in het hart van het dorp. Bij deze slijterij en wijnhandel kun je terecht voor een ruime selectie van kwaliteitswijnen, whisky’s, gin en andere sterke dranken. De winkel is inmiddels 125 jaar geleden geopend en wordt nu gerund door Arnoud Appeldoorn, die al jarenlang een passie heeft voor het uitzoeken van de beste wijnen en sterke dranken uit binnen- en buitenland. Hij heeft zijn kennis en ervaring gebruikt om een indrukwekkende collectie te creëren, die zowel voor de beginner als de doorgewinterde (wijn)liefhebber iets te bieden heeft.

Service

In de winkel kun je rekenen op deskundig advies van Arnoud en zijn team, die graag hun kennis met je delen en je helpen bij het maken van een keuze. Slijterij & Wijnhandel Appeldoorn is zeker een bezoek waard als je op zoek bent naar kwaliteitswijnen en sterke dranken in Velp. De professionele en vriendelijke service van Arnoud en zijn team maken het bezoek aan de winkel tot een aangename ervaring.

(Bijschrift foto boven: Arnoud Appeldoorn en Willem van Katwijk planten twee nieuwe ‘Van de Laan’-druiven. (Foto: Marieke vd Linde) (Bijschrift foto onder: Zo zag de oude wijnrank eruit, via de zijkant boven de markiezen en ingang van de slijterij)

Slijterij & Wijnhandel Appeldoorn

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen