March & Showband Rheden nu ook slachtoffer van Inbraak

Foto: March & Showband Rheden

RHEDEN – In de avond van vrijdag 6 op zaterdag 7 januari is ingebroken in het verenigingsgebouw van March & Showband Rheden. De inbraak werd vastgesteld op het moment dat de ruimte in gereedheid werd gebracht voor de nieuwjaarsreceptie.

“Het is een grote domper om zo het jaar te moeten inluiden.” Dat zegt Pascal Melse namens de muziekvereniging. De materiële schade is aanzienlijk. Ondanks dat overduidelijk inbrekersgereedschap is gebruikt, heeft het de onverlaten grote moeite gekost het gebouw aan de IJsselsingel binnen te komen.

“Een impulsieve actie lijkt uitgesloten en het zou helemaal niet gek zijn als iemand iets gezien of gehoord heeft”, doelt Melse op hondenbezitters en wandelaars die over de gehele Zuidflank te vinden zijn.

Emotionele waarde

“Er is duidelijk opzoek gegaan naar geld, maar dat zal nooit worden aangetroffen in ons gebouw”, laat de zegsman weten. Wat wel is verdwenen zijn de medailles die het muziekkorps met haar deelnames aan het Wereld Muziek Concours heeft gewonnen.

“Na drie keer zilver, was dat vorig jaar een gouden medaille. Het is echt een ongelooflijk grote teleurstelling dat die tastbare waarderingen voor alle inspanningen van leden en instructie nu weg is”, aldus Melse.

Oproep Getuigen

De politie is ter plekke geweest om de situatie te bekijken. “Recent is er al een inbraak geweest bij onze buurvereniging SC Rheden, maar wij hopen dat dit anderen dit bespaard zal blijven”, besluit Melse.

Mensen die iets opgemerkt hebben van de inbraak kunnen zich richten tot de politie of anders contact opnemen met de vereniging. Mochten er medailles worden gevonden of aangeboden met de opdruk Wereld Muziek Concours 2022, 2017, 2013 en/of 2009 verneemt de vereniging dat graag via [email protected]  of via de website: www.march-showbandrheden.nl.

(Foto: Grote ontlading bij de muzikanten na horen van de score die goed was voor de gouden medaille. Inzet: de gouden medaille wordt getoond aan de meegereisde supportersschare)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen