Lezing over Nederlands Indië in de Serre van Rozendaal

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – De Serre van Rozendaal begint het nieuwe jaar met een lezing op woensdag 11 januari over Nederlands-Indië. Deze zal gegeven worden door Claske Helders. Zij is eerder al eens bij de Serre van Rozendaal geweest en heeft toen verteld over haar boek wat zij geschreven had over de levensverhalen van een aantal oude dames.

Ook nu zijn het verhalen en zal zij er een aantal aan de deelnemers voorlezen.

Herinneringen aan voormalig Nederlands-Indië

Wat herinnert u zich nog?! Een mooie vraag om een interview mee te beginnen. In 2018 verscheen ‘Lang zal ze leven’, mijn boek vol met herinneringen van 16 vrouwen van 90+ over hun leven. Oude mensen zijn bibliotheken vol verhalen, daarom besloot ik om opnieuw te schrijven. Dit keer om herinneringen over Nederlands-Indië op te halen. Zo interviewde ik de afgelopen periode acht mensen die geboren zijn in de voormalige Nederlandse kolonie. Hoe was het leven daar, hoe ging het in de oorlog en hoe was het om naar Nederland te verhuizen? Een land waar je niets of weinig van wist? Herinneringen die steeds weer een mooie en waardevolle aanvulling zijn op de verhalen uit de geschiedenisboeken. Door hun levensverhalen laat ik via hen wat achter voor generaties na ons.

U bent welkom vanaf 10 uur. We openen dan met een kopje koffie en zullen de lezing rond 10:30 uur laten beginnen. Ons adres is Kerklaan 15 in Rozendaal. Mocht u vervoer nodig hebben, kunt u bellen met mevrouw Rigtje Roelofs. Zij is bereikbaar onder nummer 06-47868916.

Kijk voor meer informatie en het werk van Claske Helders op: www.claskesschrijfhuisje.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen