Lezing ‘Winterhout’ door Chris van der Wurff in Spankeren

10 jan 2023, 19:55 Nieuws
lezing winterhout door chris van der wurff tineke makel
SPANKEREN - K.M.T.P. Groei & Bloei Veluwezoom. Lezing over het onderwerp ‘Winterhout’ door Chris van der Wurff op donderdag 19 januari 2023.
Chris van der Wurff is een boomkweker uit het Brabantse Heeze. Hij heeft een gespecialiseerde assortimentskwekerij, waar hij al ruim 40 jaar rond de 1500 verschillende en bijzondere houtige gewassen kweekt. Dit alles buiten in het volle veld in een beekdal op Brabantse zandgrond.
Belangrijk is dat de bomen en heesters winterhard en soortecht zijn en een goede toepassing hebben om in tuinen en parken te gebruiken Chris van der Wurff brengt deze avond ongeveer 50 takken mee, vers uit het veld geknipt van soorten die je niet zomaar overal tegenkomt. Iedereen kan dus voelen, ruiken en proeven aan deze bijzondere materialen. Chris vertelt ook over de toepassing van deze materialen in de tuin en de ecologie hiervan. En hij geeft tips om uw tuin te verbeteren door er een gesloten systeem met hergebruik van te maken.
Chris van der Wurff is een boeiend en bevlogen verteller over het kweken van zeldzame bomen en heesters. Begonnen als laanbomen kweker is hij via zaaien, enten en stekken overgestapt op het kweken van soorten die een ander niet kweekte. Chris heeft in de loop der jaren een speciaal assortiment gekweekt, ontstaan door terug te gaan van cultuur naar natuur. Via zaad vermeerderen heeft een groot voordeel, omdat je dan meer verscheidenheid / diversiteit kweekt in de soort. Dit is dan duurzamer, (minder monocultuur), het komt biodiversiteit ten goede.
De afdeling Zutphen was zo enthousiast over zijn lezing, dat het plan werd opgevat om ook zijn kwekerij te bezoeken.
De lezing vindt plaats in de Kerkhorst, Dorpsweg 65 A in Spankeren. Aanvang 19.30 uur. Gratis entree voor leden. Belangstellenden € 3,-.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.