Nieuwe voorzitter voor Amnesty International werkgroep Rheden-Rozendaal

schrijfactie 2019
schrijfactie 2019
Foto: rheden.nieuws.nl

Ooit begon Amnesty International met het strijden voor de rechten van politieke gevangenen. Ons werkterrein is in de afgelopen vijftig jaar enorm uitgebreid: van de afschaffing van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.

De Mensenrechtenorganisatie Amnesty International kent ook vele lokale afdelingen, waaronder Amnesty werkgroep Rheden- Rozendaal.
Wij verzorgen een heel scala aan werkzaamheden, zoals: Voorlichting geven door lezingen en door lessen aan leerlingen van basisscholen en middelbare scholen. Deelnemen aan de 4 mei vieringen. Fondsen werven door de jaarlijkse collecte. Tijdens markten aandacht vragen door voorlichting en het verkopen van Amnesty artikelen. Het organiseren van maandelijkse schrijfacties in de kerken en de grote Write For Rights schrijfactie die wereldwijd gehouden wordt aan het eind van het jaar. Ook nu is deze weer van start gegaan, met veel deelnemers uit onze regio.

Sinds kort heeft onze lokale werkgroep een nieuwe voorzitter: Daisy Kramer- de Beijer. Zij woont in Rheden. Samen met de leden van onze werkgroep, allen afkomstig uit de regio Rozendaal, Velp, Rheden, de Steeg, Ellecom en Dieren zullen wij actief bezig blijven om Amnesty International naamsbekendheid te geven en te laten behouden, de acties van Amnesty International onder de aandacht te brengen, maar ook om fondsen te werven. Immers: Amnesty International neemt geen gelden aan van overheden om onafhankelijk te kunnen blijven in haar werkzaamheden en onderzoeken. De huidige voorzitter Agnes Kwant – van Herkhuizen doet een stapje terug, maar blijft gelukkig wel actief binnen de groep

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan de werkgroep of gewoon af en toe een steentje bij te dragen, dan kun je altijd contact opnemen via [email protected] voor meer informatie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen