Feestelijk afscheid bestuurders Velp voor Oranje en 4 Mei Comité Velp

VELP – Met boeken, bloemen en bomen werd afgelopen donderdag afscheid genomen van vijf trouwe bestuurders van Velp voor Oranje en het 4 Mei Comité Velp.

In het Semcafé in Velp waren daarbij meer dan 50 bestuurders en vertegenwoordigers van Velpse verenigingen aanwezig, waaronder wethouder Ronald ter Hoeven en burgemeester Carol van Eert.

Meer dan 45 jaar was mr. John Bosnak secretaris, maar feitelijk ook voorzitter, van het 4 Mei Comité Velp. Hij maakte de desinteresse voor de Dodenherdenking mee in de jaren 80 – ‘we overwogen om ermee te stoppen’ – en vervolgens de toenemende belangstelling die er nu is om op 4 Mei bij het Herdenkingsmonument aan de Vijverlaan stil te staan. ’Het is verheugend te zien hoe groot de belangstelling ook van jongeren is om daaraan mee te doen.’ Huidig voorzitter Jaap Uijthof  bood behalve bloemen en een vergulde reversspeld in de vorm van het bekende vredesvlammetje, ook een certificaat aan: “Er zijn voor jouw drie bomen geplant in Mexico’.

Velp voor Oranje liet voor haar ‘juridisch adviseur sinds meer dan 20 jaar’ een 3D-print maken van het bronzen beeld Het Ondergedoken Kind dat de Velpse kunstenaar Yvon van Wordragen maakte voor het Monument voor moedige mensen in WO2.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Feestelijk afscheid bestuurders Velp voor Oranje en 4 Mei Comité Velp 13-01-2023

Koningslinde

Vier bestuurders van Stichting Velp voor Oranje namen afscheid: Patrick Jansen, Jomie Hommersom, Irene Bosnak en Kees Prins waren respectievelijk 8, 14, 22 en 23 jaar actief in het Oranjebestuur. De laatste twee ontvingen daarvoor in 2019 zelfs een Koninklijke Onderscheiding. Voorzitter Gety Hengeveld had voor alle vier een persoonlijk dankwoord en bood hen vervolgens het boek ‘Biljoen, kasteel, bewoners, landgoed’ aan en een vrolijke bos bloemen.

Vervolgens bedankte burgemeester Carol van Eert de bestuurders voor hun inzet voor de Velpse samenleving. John Bosnak voor de 45 jaar dat hij zich inspande om de Dodenherdenking in stand te houden en zelfs uit te breiden. En de vier Oranjebestuurders voor hun vrijwillige inzet om Koningsdag te laten uitgroeien tot het grootste Velpse volksfeest waar alle Velpenaren jaarlijks van genieten.

Namens het gemeentebestuur bood de burgemeester een Koningslinde aan die de volgende dag geplant is in het Villapark. ‘De plaats waar Velp voor Oranje op Koningsdag het Villaparkconcert organiseert en de plaats waar op 4 Mei de doden worden herdacht bij het Herdenkingsmonument.’ Als bewijs daarvan kregen de scheidende bestuursleden een ingelijst certificaat.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Feestelijk afscheid bestuurders Velp voor Oranje en 4 Mei Comité Velp 13-01-2023

Oranjebitter

In de stromende regen werd op vrijdag de 13e de Koningslinde daadwerkelijk geplant, onder toeziend oog van tientallen bestuursleden, familie en vrienden. Schuilend onder vrolijke paraplu’s werd daarna getoost met een glaasje Oranjebitter, geserveerd door leden van studentenvereniging Arboricultura van Hogeschool Larenstein.

Bloeiend

Desgevraagd laat voorzitter Gety Hengeveld weten dat Velp voor Oranje bloeit als nooit tevoren. Acht nieuwe en jonge bestuurs- en commissieleden zijn inmiddels ingewerkt door de vertrekkende bestuursleden. ‘Koningsdag Velp krijgt daardoor wellicht zelfs een nieuwe ‘boost’, dat zullen we wel zien op de 27ste april’.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Feestelijk afscheid bestuurders Velp voor Oranje en 4 Mei Comité Velp 13-01-2023

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen