Voormalig hotel De Roskam in Rheden tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïners

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Eind vorig jaar heeft de gemeente Rheden overeenstemming bereikt met de eigenaren van voormalig hotel De Roskam aan de Arnhemsestraatweg 62 in Rheden om deze locatie te gebruiken als opvangplek voor Oekraïners. De gemeente heeft dit voormalige hotel met ingang van 1 april gehuurd voor minimaal twee jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Opvang vluchtelingen

De locatie wordt zo gauw mogelijk geschikt gemaakt voor opvang. Zodra de huisvesting klaar is, naar verwachting half april, komen de eerste vluchtelingen. In eerste instantie gaat het om 170 vluchtelingen en dat aantal kan oplopen tot maximaal 250. In de periode dat het voormalige hotel verhuurd is, bekijken de eigenaren samen met de gemeente welke mogelijkheden er zijn om de locatie De Roskam toekomstbestendig te maken.

Toename vluchtelingen

De verwachting is, dat het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat naar Nederland komt verder zal toenemen. Burgemeester Carol van Eert: “Het is daarom goed dat dit voormalige hotel nu ook gebruikt kan worden voor de opvang van Oekraïners. De locatie is daar uitermate geschikt voor.” Eigenaren van voormalig hotel De Roskam: “Onze gedachten gaan uit naar alle onschuldige mensen en kinderen die op dit moment slachtoffer zijn van dit gewelddadige conflict in de Oekraïne. Wij zijn blij dat De Roskam kan worden ingezet voor de tijdelijke opvang van deze vluchtelingen en dat wij op die manier samen met de gemeente Rheden ook een bijdrage kunnen leveren.”

Meer informatie

Mensen die willen helpen, kunnen kijken op Hulp voor Oekraïne – gemeente Rheden. Daar staat alle actuele informatie over de opvang van vluchtelingen in Rheden. Voor vragen kunnen zij mailen naar [email protected].

Hotel de Roskam - rheden.nieuws.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen