Bijeenkomst Burennetwerk Velp Zuid: Lief & Leedstraten

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op dinsdag 7 februari 2023 organiseert het Burennetwerk Velp Zuid de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar. Deze avond organiseren ze samen met Incluzio. De organisatie heeft gekozen voor voor het onderwerp: ‘Lief en leedstraten’.

In Lief & Leedstraten kijken bewoners naar elkaar om

In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. Zo dragen buren bij aan het voorkomen van eenzaamheid en houden ze een oogje op elkaar. Dat laatste gebeurt  ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Zo ontstaan warme, zorgzame straten en iedereen kan meedoen.

Rotterdam is in 2013 begonnen met Lief en leedstraten. Rotterdam heeft daar hele enthousiaste reacties op ontvangen. Inmiddels zijn er meer dan 35 gemeenten in Nederland die enthousiast zijn geworden en ook Lief en Leedstraten hebben gerealiseerd.

Ireen van der Lem, van het initiatief Opzoomer Mee uit Rotterdam gaat de deelnemers vertellen wat Lief en leedstraten zijn, hoe Rotterdam het heeft aangepakt, en zal hen meenemen in haar praktijkervaringen met Lief en Leedstraten.

Wil jij ook komen?  Buurtbewoners uit Velp Zuid zijn met name uitgenodigd, net als medewerkers van Incluzio en de sociale partners van Incluzio en Burennetwerk Velp Zuid. Verder is iedereen welkom!

Entree is gratis. Aanmelding: De organisatie heeft al een groot aantal geïnteresseerden. Om te weten hoeveel mensen er komen, vragen ze je om je vooraf op tijd aan te melden. Vol is vol. Je kan mailen naar [email protected].  Een appje naar 06-22372606 (JanPeter Hop) mag ook.

Informatie

  • Datum: dinsdag 7 februari 2023
  • Tijd:     Vanaf 18:45 uur: Inloop
  •             19:00 uur: Aanvang presentatie
  •             20:45 uur: Afronding presentatie
  • Locatie: Dr. Van Voorthuijsenschool, Schoolstraat 12, 6882 NS VELP

  • Ruimte: van “het Trefpunt” (bij de ingang rechts de gang in, met de bocht mee naar links en dan einde gang aan de linkerzijde).

Daarna is er gelegenheid om informeel na te praten met een drankje.

Wees van harte welkom op deze bijzondere avond.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen