Maak kennis met Zelfcetera

Foto: Zelfcetera

Inmiddels zit ik al weer sinds juni in mijn nieuwe praktijkruimte aan de Schoolweg 1 in Rheden. Daarnaast werk ik in Arnhem in Zorgplein Geitenkamp en leg ik indien nodig ook huisbezoeken af. Tijd dus om even toe te lichten wat ik nou eigenlijk doe.

Veel mensen vinden de stap naar een psycholoog groot, zijn bang dat hun hele verleden opgerakeld wordt of dat ze eindeloos aan mij vast zitten. De laatste twee zijn meestal niet het geval. Ik doe vooral veel kortdurende effectieve behandelingen waardoor mensen gemiddeld na 5 behandelingen weer zelf verder kunnen. De meesten merken al effect na een Reattach behandeling of een Oldpain2go behandeling. Wat ook erg fijn gevonden wordt, is dat we alleen werken met wat er in het hier en nu toe doet en dat niet alles van vroeger opgehaald hoeft te worden.

Ik ben aangesloten bij Covid-revalidatieteam Arnhem, Thuis-Verder Neurorevalidatieteams Arnhem en Rheden, Parkinsonnet, oncologienetwerken Rheden en Arnhem Zuid. Op het moment behandel ik veel Long-Covid patiënten. Ik help hen hun prikkelverwerking te verbeteren, de hyperalertheid van hun lichaam te verminderen en andere dingen op te ruimen die hun herstel in de weg zitten. De resultaten zijn goed en snel te bereiken. Ik sta er zelf ook regelmatig versteld van welke stappen mensen in korte tijd vooruit kunnen maken. 

Voor het neurorevalidatieteam zie ik mensen met NAH, CVA, MS en de ziekte van Parkinson. Naast leren omgaan met de ziekte, verminderen van klachten, verwerken wat hen is overkomen en nog overkomt, kijken we ook naar verbetering van prikkelverwerking en omgaan met cognitieve problemen. Waar gewenst worden ook hun naasten betrokken. Ook zij maken hun eigen proces door en krijgen te maken met verlies, rouw en verandering van wat eerst vanzelfsprekend was.

Steeds vaker zie ik ook partners of andere familieleden van mensen met een dementie. Zij willen graag zorg geven aan degene met dementie maar komen daarbij hobbels op de weg tegen. Zij hebben vragen over hoe in bepaalde situaties het beste te handelen, hoe legt je goed contact en kun je gedrag waar nodig ombuigen, hoe voorkom je ruzie thuis, hoe zorg je dat je zelf niet overbelast raakt en dat je het volhoudt op een manier zoals jij dat wil? Meestal kunnen zij na een aantal gesprekken weer verder. Sommige zie ik eens in de zoveel tijd als een soort check-up om de balans te bewaren. Natuurlijk behandel ik ook mensen met dementie of individueel of via hun omgeving  ( door hen van advies en ondersteuning te voorzien).

De vraag naar een flesje Star Remedies neemt ook toe.  Deze druppels helpen ook erg goed en vaak ook best snel.

Kortom eigenlijk is alles maatwerk en afgestemd op de client. Dit maakt dat hij of zij zorg en behandeling op maat krijgt en voor mij blijft het leuk een uitdagend om iedereen zsm te behandelen met een methodiek die bij hem of haar past waardoor hij of zij zich snel weer beter voelt en weer verder kan.

Ik doe altijd een gratis kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt en of ik wat voor je kan betekenen.  

Voor meer informatie kijk op www.zelfcetera.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.



Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen