Tentoonstelling; Herinneringen in het zwart/wit

Foto: www.innoforte-zorg.nl

VELP – Op zaterdag 21 januari 2023 om 14.00 uur opent bestuurder Saskia van der Lyke van ouderenzorgorganisatie Innoforte de interactieve tentoonstelling Herinneringen in zwart wit; een zwart wit reis door de tijd.

In deze tentoonstelling exposeren deelnemers van De Serre, dagbesteding voor jonge en/of vitale mensen met dementie, hun zwart wit schilderijen van mensen die bekendheid genoten in de jaren dat de deelnemers zelf nog jong(er) waren. Denk aan David Bowie, Charlie Chaplin of Elvis Presley.

Zo’n creatieve activiteit als deze haalt bij de deelnemers aan de dagbesteding vergeten herinneringen naar boven. Al schilderend is het idee ontstaan om van de schilderijen een interactieve tentoonstelling te maken: verhalen, vragen, beeld en geluid worden tot leven gebracht.

De tentoonstelling van De Serre gaat nu langs de verschillende locaties van Innoforte reizen. Deze bekende portretten zullen ongetwijfeld ook de bewoners, hun familie en andere bezoekers uitnodigen om verhalen van vroeger met elkaar te delen.

Herinneringen in het zwart/wit reizen langs de locaties

Het Lorentzhuis, in de Oranjerie van de locatie, Rijnstraat 1, ontvangt de expositie als eerste. Van de opening maken zij van 14.00 tot 16.00 uur een gezellig feestje met een hapje en een drankje. Enkele makers van de schilderijen zijn zelf aanwezig voor een toelichting. Behalve de schilderijen is het ook mogelijk om de producten die deelnemers van De Serre maken, te kopen.

Daarna is Herinneringen in zwartwit; een zwart/wit reis door de tijd nog twee weken lang te bezichtigen. De tentoonstelling is gratis, donaties zijn welkom.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen