Filmvoorstelling “IJsland” door Martin Idema in Oude Jan te Velp

Foto:

VELP – Op woensdag 8 februari om 19.30 uur presenteert Martin Idema een filmvoorstelling over IJsland in de Oude Jan te Velp.

Vuur en ijs, wind en zee hebben IJsland gevormd. De rol van het ijs, zo vlak onder de poolcirkel, is goed te begrijpen. En ook de betekenis van de wind en de zee voor het landschap op dit eiland dat omspoeld wordt door de Atlantische Oceaan. Maar het vuur dan? De hoge vulkanische activiteit op IJsland ging en gaat nog steeds gepaard met uitbarstingen. Soms waren ze alles verwoestend. Vuur, lava en andere vulkanische verschijnselen bepalen tot op de dag van vandaag voor een belangrijk deel de vorming van het landschap.

(tekst gaat verder onder de foto)

Filmvoorstelling "IJsland" door Martin Idema in Oude Jan te Velp

IJsland is met ongeveer 350.000 inwoners het dunst bevolkte land van Europa. De meeste mensen wonen in de aantrekkelijke kleinschalige hoofdstad Reykjavik en omgeving. Daarbuiten heerst een bijzonder en soms bizar landschap met een bijpassende flora en fauna.

Martin Idema is een fervent filmer en presenteert al jaren de door hemzelf gemaakte films. Op 8 februari, presenteert hij, gebruik makend van de nieuwe projectiemogelijkheden in de Oude Jan, zijn film over IJsland. Martin Idema geeft voorafgaand aan de film een toelichting over IJsland met foto’s van zijn vrouw Renske Idema. De drie bijgaande foto’s zijn ook van haar hand.

De Oude Jan gaat om 19.00 uur open; toegangsprijs is € 7,50.

Vooraf aanmelden via: [email protected].

Filmvoorstelling "IJsland" door Martin Idema in Oude Jan te Velp

Kijk voor meer informatie ook op: www.vriendenvandeoudejan.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen