Actie Kersttas 2022 succesvol verlopen

kersttassenactie 2020
kersttassenactie 2020
Foto: Ap Lammers

RHEDEN/ROZENDAAL – Dankwoord namens Diaconaal Netwerk Armoedebestrijding Rheden & Rozendaal (DIANA) en Stichting Strak (Strak), zij kijken terug op een bijzonder goed verlopen Actie Kersttas die in december 2022 gehouden werd.

Eind vorig jaar zijn er 430 adressen voorzien van een kerstpakket. Er zijn veel giften van particulieren binnengekomen bij zowel Strak als bij de (diaconieën/charitasinstellingen van de) kerken. Zelfs zo veel dat er geen beroep gedaan werd op fondsen om het eventuele tekort aan te vullen. Waarschijnlijk hebben veel gevers (een deel van) de energietoeslag van twee maal € 190 die zij konden missen bestemd voor de actie Kersttas. Alle gevers onze hartelijke dank!

De mensen die een pakket hebben ontvangen waren ook zeer blij met deze extra’s zo net voor Kerst. Zo blijkt ook uit één van de vele reacties:

“Net het kerstpakket opgehaald en wauw, wat ben ik blij! Mijn wasmiddel en koffie was op. Over een week krijg ik weer toeslagen. Dan kan ik weer boodschappen doen. Wat is het fijn nu een was te gaan draaien en morgenochtend een kop koffie te drinken. Ik kan mij er nu al op verheugen.
Een kerststol, heerlijk. Alles zo goed te gebruiken en zoveel lekkere dingen. Ik voel mij enorm verwend! Daarom, heel erg bedankt.”

Naast het kerstpakket hebben kinderen nog een boek gekregen. Dit boek, feestelijk ingepakt en met korting geleverd door Read Shop Dieren, is gesponsord door Kiwanis Club Rheden. En wij willen ook alle vrijwilligers bedanken die hebben geholpen met het uitdelen van de pakketten.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen