Nieuwe ruimte expositie met als titel ‘ANDERS KIJKEN’

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Met als titel ‘ANDERS KIJKEN’ presenteert Nieuwe Ruimte, het Rhedens podium voor beeldende kunst, van 5 februari t/m 26 februari een expositie van de kunstenaar van de maand; Jan van Venrooy.

Van Venrooy vroeg zijn vrienden en collega’s Rob van Oosten, Jan van IJzendoorn en Eugène Terwindt om een beeldende bijdrage te leveren aan deze expositie in de Oranjestraat 36a te Velp.

Wat verbindt vier vrienden die elkaar al sinds lang kennen. Tijd, karakter, temperament? Zijn het de verschillen in het kijken, het gebruik van media? Of is er overeenkomst in de manier van kijken, van zien en verbeelden? Deze expositie beoogt een tipje van deze complexe materie op te lichten. De betekenis achter de werken verkennen een heel eigen terrein. Waar raken hier droom en werkelijkheid elkaar, met welke ambitie of doel.

Van Venrooy schreef recentelijk het boek ‘Lofrede op emotie’ en stelt zich daarin kritisch op tegen de dominante rol van de ratio tegenover de waarde en kwetsbare kracht van emoties. Zijn pleidooi gaat over de herwaardering van en het anders leren kijken naar emoties. ‘Zonder zouden we ontmenselijken, zonder betekenis zijn’. In beeldend opzicht bedient Jan van Venrooy zich van fotografie, tekst en film.

Zijn vrienden schetsen, schilderen, beeldhouwen en/of maken installaties en situaties. Verbeelding en werkelijkheid worden door alle vier omarmd vanuit een eigen beeld- en vormtaal waarbij van Venrooy graag start vanuit de realiteit. De anderen scheppen meer vanuit hun eigen creatieve beeldtaal. Kunst is voor alle vier primair een vorm van unieke communicatie. Soms lukt die connectie tussen maker en kijker.

Van Venrooy: ‘dit soort verbindingen en ervaringen zijn echt en uiterst waardevol. Zeker tussen vrienden, maar ook tussen mensen die de liefde voor de kunst met elkaar willen en kunnen delen. Dat leert ons namelijk wie wij zijn’.

De expositie wordt op zondag 5 februari 2023 geopend om 15.00 uur in de expositielocatie in Velp en is elke zondag te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Gratis entree.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen