Ontmoet, groet en schaak tegen Hans Böhm op zaterdag 4 februari

Foto: Marcel van Oevelen

DIEREN – Op zaterdag 4 februari komt Internationaal meester Hans Böhm naar Grand Café Theothorne, Callunaplein77 Dieren. Hij geeft dan een simultaan aan schakers en genodigden van de Dierense Schaakvereniging Theothorne. Wethouder Ronald ter Hoeven, opent om 13.00 uur de schaakclinic voor de jeugd door de 1e zet te doen. Om 14.15 uur start de simultaan voor senioren.

Zo viert de Dierense schaakvereniging haar 55-jarige bestaan met dank aan de heer Reusink van Cultureel Centrum Theothorne. Dit jubileum valt samen met jubilea 150 jaar KNSB “Schaken kent geen grenzen” en 450 jaar Rheden.  

Schaakvereniging Theothorne viert haar 55-jarig bestaan  

“Gelukkig kunnen wij ons 55-jarig bestaan vieren. Na wat moeilijke jaren met  terugloop in ledenaantallen is de schaakvereniging weer springlevend. Het  schaakspel spreekt weer veel mensen aan en elk jaar zijn er nieuwe leden. Vaak  begint men online te schaken maar het is toch ook heel leuk om tegenover de  tegenstander te zitten. Samen in een zaal met alleen maar schakers. De jeugdafdeling heeft trouwe leden die al vele jaren les krijgen en jeugdleden  die net beginnen. Op dinsdagavonden is de interne competitie. Zowel bij de  jeugd als bij de senioren is de spanning in de zaal dan te snijden. Dat is in de  afgelopen 55 jaar niet veranderd!”

Hans Böhm  

Hans Böhm is een doorgewinterde schaker en BN’er. Hij heeft vaak meegedaan  aan het Open Nederlands Kampioenschap Schaken dat jaarlijks in Dieren wordt  gehouden. Sinds 1975 is hij Internationaal Meester en met een FIDE-rating van ruim 2300  punten. Daarnaast is Hans presentator en schrijver/journalist. Hij heeft maar liefst 20 schaakboeken geschreven. Hij is bekend van radio en TV door een eigen schaakprogramma in het verleden en nog steeds als verslaggever  van schaaktoernooien. Zo doet hij op dit moment op TV verslag van het Tata Steel Chess.  

Wilt u tegen Hans Böhm schaken?  

Het aantal spelers is helaas beperkt. Wanneer u mee wilt doen dan kunt u zich  opgeven via het contactformulier op de website van de schaakvereniging  (www.svtheothorne.nl/contact). Hiervoor geldt: “Wie zich het eerst aanmeldt, het  eerst aanschuift”. Mocht er geen plek meer zijn dan is het natuurlijk ook leuk om  te komen kijken, hem te ontmoeten en te groeten.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen