Schubert in kerkje de Oude Jan te Velp

Foto: Schubertiade Velp

VELP – Zaterdag 4 februari om 19.30 uur is in de Oude Jan het laatste concert (Winter) in de cyclus ‘Schubert in Vier Jaargetijden’, een initiatief  van de in Velp wonende pianist Christian Sanders.  Hij treedt deze avond op, samen met zijn Weense vrienden pianist Byron Yue en mezzosopraan Dina Hao.

Christian Sanders speelt de laatste door Schubert gecomponeerde pianosonate, D 960 in Bes. Dina Hao zingt de liederencyclus Winterreise, een serie van 24 door Schubert getoonzette gedichten van Wilhelm Müller.  Byron Yue begeleidt haar op de vleugel.

Christian Sanders, geboren in Groningen, behaalde zijn masters aan Het Utrechts Conservatorium. Hij vervolgde zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität te Wenen. Christian nam succesvol deel aan (inter)nationale concoursen en won in Wenen een prijs voor de beste interpretatie van een Schubert compositie. Inmiddels verschenen twee CD’s met zijn uitvoeringen van Sonates en Impromptus van Schubert.

Byron Yue is een Chinees-Amerikaanse pianist, fortepianist en opera coach. Na zijn afstuderen aan de Amerikaanse Weber State University vervolgde Byron zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität in Wenen. Sindsdien treedt hij op als solist en begeleidend pianist in diverse landen in Europa.

Mezzosopraan Dina Hao is geboren in China waar zij in Peking haar studie aan conservatoria begon. Inmiddels woont Dina in Wenen en studeerde zij af aan het Franz Schubert Konservatorium met als hoofdvakken zang en piano. Als zangeres treedt ze op met liederenrecitals. Daarnaast dirigeert ze koren en speelt als pianiste in diverse kamermuziekensembles.

 Er zijn momenteel geen coronaregels meer van kracht, behalve dat men wordt verzocht bij klachten thuis te blijven.

 Kerkje De Oude jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree € 15, Vrienden van de Oude Jan € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar € 5, kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 19.00 uur ter plaatse.

Christian Sanders

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen