Partijen en kandidaten waterschapsverkiezingen 2023 bekend

Foto: Waterschap Rijn-IJssel

REGIO – De politieke partijen en kandidaten voor de waterschapsverkiezingen in het gebied van Waterschap Rijn en IJssel zijn bekend. Bij de verkiezingen op 15 maart 2023 kunnen inwoners stemmen op CDA, Water Natuurlijk, Partij van de Arbeid (P.v.d.A), VVD, Vrienden van de Berkel, 50PLUS, AWP voor water, klimaat en natuur, OndernemendWater en BBB

Informatie over de groeperingen die meedoen aan de verkiezingen staat op de website www.wrij.nl/verkiezingen .

Water speelt een belangrijke rol in Nederland. Sterke veilige dijken, wateroverlast of juist droogte, waterkwaliteit en het zuiveren en hergebruiken van afvalwater: waterschappen gaan over deze thema’s. Hierbij spelen meer belangen mee, bijvoorbeeld natuur, landbouw, veiligheid, gezondheid en recreatie. Door te stemmen, heb je invloed op de keuzes die het waterschapsbestuur maakt.

Stemmen op 15 maart

Op woensdag 15 maart 2023 zijn de waterschapsverkiezingen, tegelijkertijd met de verkiezingen voor Provinciale Staten. In heel Nederland kunnen inwoners boven de 18 jaar stemmen.

Hulp nodig bij het stemmen? Vanaf maandag 6 februari gaat de stemwijzer online: https://www.wrij.mijnstem.nl

Waterschapsbestuur

Het algemeen bestuur van het waterschap bestaat uit 30 leden en is verantwoordelijk voor onder meer het strategische beleid en de beleidskaders van het waterschap. Tijdens de waterschapsverkiezingen kun je de leden van het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Rijn en IJssel kiezen.

Bij Waterschap Rijn en IJssel zijn 30 zetels te verdelen. Daarvan worden er 26 zetels via de waterschapsverkiezingen gekozen. De overige 4 zetels zijn geborgde zetels voor de categorie ‘Natuur’ (2 zetels) en voor de categorie ‘Ongebouwd’ (2 zetels). Deze geborgde zetels worden ingevuld door vertegenwoordigers van de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE) en LTO Noord.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Waterschap Rijn en IJssel, Verkiezingen, Waterschapsverkiezingen,

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen