Samenwerking nieuwe vrijeschool Arnhem met het Karel de Grote College

Foto: Leerpark Arnhem

REGIO – Aankomend schooljaar 2023-2024 gaat op de onderwijslocatie Leerpark Arnhem een nieuwe middelbare vrijeschool van start. Hier kunnen alle leerlingen met een schooladvies van vmbo-kader tot en met vwo (atheneum) zich nu voor aanmelden. Uniek aan de vrijeschool in Arnhem is dat de leerlingen van vmbo tot vwo de eerste twee jaar gezamenlijk en op hun eigen niveau les krijgen.

Het Karel de Grote College verzorgt al vele jaren succesvol voortgezet vrijeschoolonderwijs in Nijmegen, ook voor leerlingen uit Arnhem en omgeving. Zij omarmt het initiatief van Leerpark Arnhem vanuit de gezamenlijke ambitie om zo meer kinderen, dicht bij huis de mogelijkheid van vrijeschoolonderwijs te bieden.

Ondertekening overeenkomst

De bestuurders van beide scholen, Jan Jacob van Dijk (College van Bestuur COG, de stichting waar Leerpark Arnhem onder valt) en Allert de Geus (College van bestuur SGVVS), hebben vrijdag 3 februari 2023 de samenwerkingsovereenkomst getekend die leidt tot een verrijking van het onderwijsaanbod in Arnhem. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over uitwisseling van deskundigheid en personeel en over de afstemming en kwaliteit van het onderwijs.

“ COG is er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan de diversiteit van het onderwijsaanbod in Arnhem. Ook voor vrijeschoolonderwijs kunnen kinderen na de basisschool terecht in Arnhem. Daarnaast bieden we een brede brugklas aan waarin we voorzien in alle niveaus, van VMBO tot VWO aldus Jan Jacob van Dijk.

Leerpark Arnhem vrijeschool | Leerpark Arnhem (leerpark-arnhem.nl)

Christelijke Onderwijs Groep (COG) is de overkoepelende stichting van verschillende aangesloten vo- & mbo-scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden. Elke school heeft haar eigen karakter en bestaat uit kleinschalige, betrokken leergemeenschappen. Meer weten over onze organisatie en onderwijs? Bezoek dan onze website cog.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen