DVOV, Veluwezoom & VVO samen op weg naar structureel vrouwenvoetbal op de Pinkenberg

Foto: SVO VV Pinkenberg

VELP – De afgelopen jaren hebben er verschillende gesprekken plaatsgevonden tussen de drie voetbalverenigingen van de Pinkenberg. Het doel daarbij was om het meiden- en vrouwenvoetbal een structurele plek te geven op de Pinkenberg. Met trots kunnen de clubs mededelen dat alle neuzen dezelfde kant op staan en ze kunnen aftrappen voor een “SVO VV Pinkenberg”.

Deze ‘samenwerkende vrouwenorganisatie’ is een samenwerkingsvorm vanuit de KNVB, die al veel wordt gebruikt in Nederland. Dit betekent dat alle meiden- en vrouwenteams op de Pinkenberg vanaf het seizoen 2023-2024 gaan vallen onder deze gezamenlijke SVO. Hier hoort een eigen logo, tenue en organisatie bij, met als doel om structureel meiden- en vrouwenvoetbal te organiseren met minstens een team in alle leeftijdscategorieën. Het uiteindelijke doel is daarbij om twee teams per categorie te hebben, met een selectieteam en een meer recreatief team.

Uiteraard blijft de keuze om in een gemengd team te spelen bij één van de drie clubs er altijd. Daarbij is het goed om te benoemen dat er voor dit seizoen nog geen veranderingen zijn voor de teams, maar dat deze veranderingen langzaam zichtbaar worden richting het komend seizoen.

Natuurlijk kunnen de clubs dit niet alleen, zij hebben de aftrap genomen, helpen jullie hen om te scoren? Naast een hoofdbestuur is de organisatie op zoek naar vrijwilligers voor diverse taken! Bijvoorbeeld, ledenadministratie, sponsoring, materialen, social media, activiteiten, en nog veel meer. Wil jij alvast meedenken, heb je ideeën of wil je wat kwijt?

Spreek iemand uit de werkgroep bij jouw club aan of mail naar [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen