Valentijn Jeukendrup wint eerste prijs internationaal celloconcours

Foto: Valentijn Jeukendrup

VELP – De dertienjarige cellist Valentijn Jeukendrup uit Velp heeft een Eerste Prijs gewonnen in de internationale Gustav Mahler Prize Cello Competition. Dit is een online concours, georganiseerd door het Gustav Mahler Instituut in Praag, waaraan hij heeft meegedaan met een live-opname van werken van Bach en Paganini, die gemaakt is tijdens zijn optreden in de Oude Jan in Velp op 16 oktober 2022.

Het doel van de competitie is om jonge cellisten te motiveren om in hun interpretatie begrip en liefde voor muziek te vertolken. De organisatie laat zich inspireren door Mahler, die zijn jeugd in Tsjechië doorbracht en wil zijn nobele ideeën over de missie van muziek een voortdurende inspiratiebron laten zijn voor jonge musici van over de hele wereld.

De Gustav Mahler Prize Cello Competition is een competitie voor cellisten tot 30 jaar, ingedeeld in 11 leeftijdscategorieën. Deelnemers kwamen uit Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië.

De jury was onder de indruk van Valentijns spel, en noemde in het bijzonder zijn interpretatie van Bach. Op 26 maart zal Valentijn Jeukendrup te beluisteren zijn tijdens een concert in de Kerk van Rozendaal.

https://www.mahler.institute/en/gustav-mahler-prize-cello-competiton-2022/

https://www.youtube.com/watch?v=jIZMdMyKgtY

https://www.youtube.com/watch?v=GZW5cfdheJg

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen