Ook Velp was weer vertegenwoordigd in de carnavalsoptocht van Westervoort

WESTERVOORT/VELP – Afgelopen zondag 12 februari 2023 was als vanouds weer de grootste carnavalsoptocht in Westervoort waaraan ook Cv. de Narrenkap en Cv. de Blaospiepkes uit Velp aan deelnamen, laatst genoemde haalde zelfs de 3e prijs in de categorie ‘Mooiste wagen regionaal’.

De optocht werd georganiseerd door de carnavalsvereniging De Dolbotters uit Westervoort. De optocht had dit jaar maar liefst ruim 1000 deelnemers, verdeeld over 41 wagens, 6 loopgroepen en 3 muziekkorpsen. De optocht trok na drie jaar afwezigheid weer door de straten van ”Doldorp“ ofwel Westervoort. De start van de route was om 13.11 uur vanaf zalencentrum Wielenman, met een flinke route door het dorp heen met als eindpunt wederom Wieleman.

Aan het eindpunt werden de deelnemers opgewacht, met muziek en buitenbars en de prijsuitreiking. Het was nog lang gezellig bij Wieleman bij het feest dat vervolgens losbarste.

Uitslag prijswinnaars:

Meest canavalstische muziek:

  1. ESKA Bemmel
  2. Liberte
  3. OBK

Individuele groepen tot 4 personen:

  1. De deegnieters
  2. Dolle Wiefkes
  3. Samen 1

Beste loopgroep

  • De Vatenkraters
  • De Deurzetters
  • Emnummers

Beste Jeugdgroep

  1. De Pullenprikkers

Johan v Osch Bokaal

  1. Van Alles Wat

Net niet prijs

  1. De Raddraaiers

Mooiste wagen regionaal

  1. Cv ’t kum wel
  2. De  Ernnumers
  3. Cv de Blaospiepkes

Mooiste wagen lokaal

  1. Barbikkels
  2. Bierdopkes
  3. Zwijnerij

Prinsenbeker

  1. Oekels

De optocht werd door zeer vele toeschouwers uit Westervoort en omgeving bekeken, de toeschouwers keken de ogen uit naar de prachtige praalwagens of mooi uitgedorste loopgroepen die voorbij kwamen. Het weer was geweldig en de temperatuur was aangenaam, en voor dat men het in de gaten had was de stoet die zo’n 3 kwartier tot een 1 uur duurde, voorbij getrokken.

Carnavalsvereniging “De Dolbotters“ organiseert sinds 1954 het Westervoortse carnavalsfeest. Voor meer informatie kijk op: www.dedolbotters.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen