GroenLinks Rheden pleit naar meer diversiteit op straatnaambordjes

Foto: rheden.nieuws.nl

GROENLINKS RHEDEN – Straatnamen worden vaak naar bekende en belangrijke personen vernoemd. Een straat naar iemand vernoemen is een groots en langdurig eerbetoon. Maar GroenLinks vindt het beeld op de straatnaambordjes te eenzijdig. Dit eerbetoon moet meer diversiteit laten zien.

Weinig vrouwen en mensen van kleur

In gemeente Rheden staan maar weinig vrouwen en mensen van kleur op de straatnaambordjes. Dat is jammer en heel eenzijdig. We dragen allemaal ons steentje bij aan de samenleving! En iedereen moet een persoonlijk voorbeeld kunnen zien. Dat kan heel goed in de nieuwe wijken die gemeente Rheden gaat bouwen.

Nieuwe namen en verhalen gezocht

Denk met ons mee! We zoeken namen van personen die een bijdrage hebben geleverd aan onze gemeente, regio, land, of misschien zelfs in de wereld. Als jij een goed verhaal hebt: laat het ons weten! Denk dus aan vrouwen, non-binaire mensen, mensen van kleur, mensen van gemengde afkomst, enzovoorts. Deel de naam met motivatie met ons en wij zorgen dat het op aangeboden wordt aan de gemeente. Mail je verhaal tot 6 maart naar [email protected] of [email protected].

Oproep: Groen Links Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen