Puck Demmink wint Rhedense voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – Puck Demmink van basisschool De Boomgaard Zuid uit Dieren heeft de Rhedense voorleeswedstrijd gewonnen. De wedstrijd, die plaatsvond in de Bibliotheek Dieren, is een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Puck vertegenwoordigt hiermee de gemeente Rheden in de regionale finale, waarna zij misschien wel doorgaat voor de titel ‘De Nationale Voorleeskampioen 2023’.

Onder leiding van Ulrike Koers, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom, werden de zes kandidaten, aangemoedigd door hun supporters, naar voren gehaald en voorgesteld aan het publiek. Iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury bestond uit wethouder Ronald Ter Hoeven en Jessica Verhoef van boekhandel Jansen & De Feijter. Zij letten vooral op uitspraak, verstaanbaarheid en het contact van de voorlezer met het publiek.

Puck las een fragment voor uit het boek Juf Braaksel van Carry Slee. Zij zal een van de zeven deelnemers zijn aan de regionale finale die op 15 maart gehouden wordt in de bibliotheek van Wageningen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen