GPR Burgerbelangen stelt motie Megastal Ellecom uit tot raadsvergadering maart

Foto: hoezo megastal

GEMEENTE RHEDEN/ELLECOM – In tegenstelling tot eerdere berichtgeving heeft GPR Burgerbelangen nu nog geen motie ingediend tegen de Megastal nabij Ellecom. In de dag voorafgaand aan de raadsvergadering werd de fractie duidelijk dat steun van een meerderheid van de Raad geen gegeven was.

Dit had vooral als reden dat er twijfel en discussie was over de formulering van de opdracht in de motie. Door de korte termijn bleek voldoende afstemming hierover niet mogelijk.

GPR Burgerbelangen zal de motie daarom in de raadsvergadering van maart opnieuw indienen. In de tussentijd gaat de fractie in overleg met de andere partijen in de Raad, waarbij het uitgangspunt blijft dat wij willen dat de Raad haar steun uitspreekt voor hen die al jaren strijden tegen de Megastal en de boeren die in onzekerheid zitten of zij hun bedrijf volwaardig voort mogen zetten. Aan hen is niet uit te leggen dat vlakbij kwetsbare natuurgebieden een nieuwe megastal wordt gebouwd, terwijl anderen mogelijk moeten stoppen.

Thomas Eskes, fractievoorzitter GPR Burgerbelangen:

“Het is jammer dat we niet in februari als Raad al steun kunnen uitspreken aan de inwoners van Ellecom. Wij hadden hen graag nu al onze steun kenbaar gemaakt. We gaan er keihard aan werken om te zorgen dat onze motie, al dan niet gewijzigd, aangenomen wordt in maart. En daar betrekken we de overige fracties in de Raad graag bij.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen