Eerste lammetje Rhedense Schaapskudde geadopteerd door Max en Sjappie

RHEDEN –  Op 1 maart om 13.30 uur werd het eerste lammetje, dat in 2023 geboren is bij de Rhedense Schaapskudde, geadopteerd. Dit jaar waren het welbekende clownsduo Max en Sjappie aan de beurt, zij hebben het lammetje Mappie genoemd. Zij zijn bekend van de Sinterklaasintocht, carnaval, het dorpsfeest en andere activiteiten in het dorp Rheden.

Het is al vele jaren een traditie dat een bekende Nederlander/Rhedenaar naar de Rhedense Schaapskudde komt om het 1e lam te adopteren. Afgelopen jaar was het Jochem van Gelder die het 1e lammetje adopteerde.

Er waren vele nieuwgierige toeschouwers met hun kinderen gekomen om het clownsduo en het 1e geadopteerde lammetje en de anderen te bewonderen. Er werd getrakteerd op beschuit met muisjes en koffie of thee. De lammerenteller stond bij de adoptie op 110 lammeren. “Waarschijnlijk zullen er nog maar een paar bijkomen,” volgens herderin Cynthia Berendsen.

Adoptie

Stichting de Rhedense Schaapskudde is zelfstandig en om te zorgen dat zij de kudde kunnen laten bestaan, bestaat er de mogelijkheid om zelf ook een lammetje symbolisch te adopteren. De kosten voor een adoptie zijn €25,00. U mag het lammetje een naam geven en ontvangt een geboorteoorkonde. Ook is er een mogelijkheid om digitaal een lammetje te adopteren, zie hiervoor de website: adoptie.schaapskudde.nl.

Lammetjesdag

Op 10 april (2e Paasdag) wil de Rhedense Schaapskudde graag  lammetjes laten zien tijdens Lammetjesdag. Dit festijn voor groot en klein is van 10.30 tot 15.30 uur bij de Schaapskooi in Rheden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen