Repair Café Velp is op zoek naar een klokkenmaker

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Maandelijks is er een Repair Café in Buurthuis de Poort aan de van Heeckerenstraat waar veel mensen gebruik van maken. De reparties worden uitgevoerd door vrijwilligers met handige klushandjes. Met reparaties aan allerlei verschillende voorwerpen kunnen zij vele bezoekers helpen, maar de klokkenmaker wordt echt gemist.

Voorbeeld van enkele bezoekers aan het succesvolle Repair Café

(Tekst gaat verder onder de foto)

Repair Café Velp 2023

  • Ellen; “Ik heb deze knuffel, hij is inmiddels zo’n 47 jaar oud en heeft jaren in mijn bed gelegen maar staat nu al enige tijd op het nachtkastje. De knuffel is lek, op enkele plekken is de stof los waardoor de vulling eruit komt. Kunnen jullie de naden maken zodat ik de knuffel weer in mijn bed kan leggen?”. Eén van de dames die achter de naaitafel zit pakt een naald en draad, zoekt het bruine garen en gaat enthousiast aan de slag. De knuffel wordt zorgvuldig onder handen genomen en de gaten bij de pootjes worden dicht gestikt. Ellen bedankt de vrijwilliger en gaat weer lekker slapen met de knuffel naast haar kussen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Repair Café Velp 2023

  • Max; “Ik heb nu dagen niet kunnen stofzuigen en heb momenteel geen budget om een nieuwe te kopen, hopelijk is het apparaat nog te maken want het is in huis wel weer echt nodig”. Twee mensen gaan op zoek naar het probleem en het juiste formaat schroefdraaiers. “Dat ding moet open” en het filter wordt nagekeken. Na enige tijd wordt het probleem gevonden en Max loopt met een werkende stofzuiger de ruimte uit.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Repair Café Velp 2023

  • Jeroen; “De eigenaresse van dit klokje is inmiddels overleden. Zij heeft ooit aangegeven dat ze het klokje wilde laten maken. Inmiddels ben ik in het bezit van haar klokje en hoop dat het, ook als eerbetoon aan haar, het klokje werkend aan de muur kan hangen”. Een vrijwilliger neemt de klus aan, hij ontfermd zich over de losse wijzers maar heeft geen kennis betreft het uurwerk. Jeroen gaat naar huis met een klokje waarvan de wijzers op hun plek zitten maar het klokje helaas nog niet loopt.

(De namen van deze bezoekers zijn fictief)

Klokkenmaker gezocht

Het Repair Café in Velp had een klokkenmaker als vrijwilliger, helaas is hij op het moment ziek en mogelijk langdurig niet beschikbaar. Heeft u kennis van klokken en uurwerken dan bent u van harte welkom. Het Repair Café in Velp is elke laatste zaterdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur. Dus ben je één zaterdagmiddag per maand voor een paar uurtjes beschikbaar, neem dan contact op via [email protected] 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Repair Café Velp 2023

Repair Café: succesvol, duurzaam en dankbaar

Zowel de bezoekers als de producten, die ter reparatie worden aangeboden, zijn divers. De ene bezoeker komt vanwege een kleine beurs met een aantal sokken die gestopt mogen worden, de ander zet een koffiezetapparaat op tafel die het begeven heeft maar het zonde vindt om direct weg te gooien.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen