Lezing: John Jansen van Galen en Jan Siebelink over ‘Het boek in Velp, vroeger en nu’

Foto: Van-Galen-en-Siebelink©JansendeFeijter

VELP – Op zondagmiddag 12 maart gaan de schrijver Jan Siebelink en de journalist John Jansen van Galen met elkaar in gesprek over het thema ‘Het boek in Velp, vroeger en nu’, bij Boekhandel Jansen & de Feijter.

De jeugdvrienden groeiden op in Velp. John Jansen van Galen (Velp, 1940) is journalist en schrijver van non-fictie, Jan Siebelink (Velp 1938) is de literator van de twee.

Siebelink raakte tijdens zijn studie Frans diep onder de indruk van de roman À rebours van de Franstalige schrijver J.-K. Huysmans. Onder andere door de ‘verblindende stijl’ en de religieuze preoccupatie. Hij vertaalde het onder de titel Tegen de keer. In zijn eigen romans en verhalen gaat het altijd om gewone mensen, maar door intens licht op hen te laten vallen, komen ze los van de werkelijkheid en worden tot raadselachtige personages. Met de roman Knielen op een bed violen (2005, bekroond met de AKO-Literatuurprijs, verfilmd) bereikte Siebelink een ongekend groot publiek van een half miljoen lezers. In 2022 verscheen Brengschuld, waarin een recente gebeurtenis een nieuw licht werpt op de ondergang van de kwekerij van zijn familie.

Jansen van Galen studeerde politieke en sociale wetenschappen en werkte zijn leven lang in de dag- en weekbladjournalistiek. Daarnaast maakte hij radioreportages voor de VPRO, onder over Suriname, en was hij twintig jaar lang presentator van het radioprogramma Met het oog op morgen van de NOS. Steevast sloot hij de uitzending af met een gedicht. Hij stelde ook een bloemlezing samen. Jansen van Galen schreef ook boeken over (voormalige) Nederlandse koloniën, wandelen en politici.

Praktische info
• Datum: 12 maart 2023
• Tijd: 15.00-17.00 uur
• Toegang: vrijwillige bijdrage
• Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp

Meer toelichting een aanmelden op: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen