Stemmen op 15 maart. En wat wil de PvdA?

Foto: PvdA Rheden

PvdA RHEDEN – Op 8 maart vond er een levendige discussieavond plaats bij de Partij van de Arbeid waarin duidelijk werd dat de bezuinigingen op het openbaar vervoer door de provincie moeten stoppen. Als de prijzen stijgen en het aantal bussen per uur afneemt, zullen mensen minder gebruik maken van het openbaar vervoer, waardoor buslijnen verdwijnen.

Dit kan leiden tot isolatie van mensen op het platteland die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, en autobezitters zullen eerder de auto pakken, wat slecht is voor het klimaat. Het is hoog tijd dat de provincie deze trend omkeert en investeert in het openbaar vervoer, aangezien Gelderland een rijke provincie is dankzij de verkoop van Nuon-aandelen.

Maar wat heeft dit alles te maken met de politiek van waterschappen? Het waterschap Rijn en IJssel heeft nog steeds geen regeling voor kwijtschelding van waterschapsbelasting. Bovendien worden de kosten voor waterbeheer onevenredig verdeeld tussen bedrijven en inwoners, waarbij laatstgenoemden onevenredig worden belast. Dit moet veranderen volgens de aanwezigen.

Het is dus belangrijk om op 15 maart te gaan stemmen!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen