De Verbeelding: “God op het boekenbal” in Dorpshuis Rheden

Foto: Dorpshuis Rheden

RHEDEN – Op vrijdagavond organiseert De Verbeelding een literaire avond met als thema “God op het boekenbal” in het Dorpshuis aan het Mr. B. van Leeuwenplein te Rheden. De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. Er werd en wordt op heel veel verschillende manieren met dit boek om gegaan. Maar wat voor boek is het eigenlijk?

De inleiders van deze avond beschouwen de Bijbelse Verhalen als literaire kunstwerken. Zorgvuldig gecomponeerd tot in de kleinste details. Wat heeft dit voor gevolgen voor de wijze van vertalen? Wat betekent het voor ons verstaan van de Bijbelse verhalen als we deze lezen als literatuur, als een menselijke schepping van het eerste tot het laatste woord?

Maakt dit “God” en andere Bijbelse personages tot fictie? Wat kan bij een literaire benadering van de Bijbelse Verhalen, de betekenis daarvan zijn voor ons als persoon en voor onze wereld dichtbij en veraf?

“God op het boekenbal “ wordt een interactieve avond met filmfragmenten, humor, muziek, dans & een mystery guest! De avond wordt georganiseerd door “De Verbeelding ‘en staat o.l.v. Derk Floors en Jan Gronouwe.

Iedereen is van harte welkom! Locatie: Dorpshuis, Meester B. van Leeuwenplein 3, Rheden Aanvang: 20.30 uur Toegang: gratis.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen