Lezing Groei & Bloei Veluwezoom: “Schaduwplanten” door Pieter Nijhoff.

Foto: Tneke Mäkel

SPANKEREN – Op donderdag 16 maart 2023 wordt er in de Kerkhorst in Spankeren een lezing over schaduwplanten gegeven.

Kwekerij Pieters Planten is een relatief nieuwe kwekerij gespecialiseerd in schaduwplanten. Sinds 2022 is deze kwekerij gevestigd op Landgoed Winfried in Wapenveld. Binnen de oude ommuurde tuin kweekt Pieter hier een bijzonder assortiment aan vaste planten.

De tuin is omzoomd door oude hoge bomen. Niet verwonderlijk dan ook dat Pieter gespecialiseerd is in schaduwplanten. Wat zijn schaduwplanten? Hoeveel uur zon of schaduw? Tussen de schaduw van een gebouw of een boom zit een groot verschil. Welke planten doen het goed in droge schaduw? Bij schaduwplanten ligt vaak ook de focus wat meer op het effect van het blad. Pieter zal hierover komen vertellen en stilstaan bij bijzondere voorbeelden. Veel genoemde planten zullen ook voor de verkoop worden meegenomen naar de lezing.

De lezing vindt plaats in de Kerkhorst, Dorpsweg 65 A in Spankeren. Gratis entree voor leden. Belangstellenden € 3,-. Aanvang: 19.30 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen