Imkervereniging Arnhem Velp en omstreken zaait 3300 m2 in met bloemenrij zadenmengsel

ARNHEM/VELP/RHEDEN – De imkervereniging Arnhem Velp en omstreken heeft op vrijdag in kader van NLdoet met vele vrijwilligers op zes locaties in Rheden en Velp bloemen kunnen inzaaien die voedsel zullen bieden aan vele soorten insecten, zoals vlinders, hommels, en wilde bijen.

Onder de vrijwilligers waren o.a. een 10-tal personeelsleden van GWW ingenieurs uit Dieren, de Lions club, 20 scholieren van groep 5 van de Rheder Enk uit Rheden, een wethouder (Paul Hofman), individueel aangemelde vrijwilligers en uiteraard leden van de imkervereniging.

In Rheden is bij het Waardweg bruggetje, bij het zwembad en bij het nieuwe bruggetje (waar het oude pomphuisje stond) ingezaaid. Ook in Velp zijn dezelfde ochtend een drietal locaties ingezaaid t.w. aan de President Kennedylaan, langs de flat aan de Lepelaarstraat en de Hertog Arnoudstraat. Op zaterdagochtend 11 maart is door de imkervereniging Arnhem Velp e.o. op drie locaties in Arnhem ingezaaid: de Burgemeester Bloemersweg, In park De Spil en aan de Wessel Couzijnhof.

In Rheden is zo’n 3300 vierkante meter met een bloemenrijk zadenmengsel ingezaaid. In totaal met de locaties in Arnhem erbij 6700m2

Vrijwilligers lieten zich niet weerhouden door het regenachtige weer, met alleen af een toe een droog moment, om een bijdrage te leveren aan dit goede doel. Het was een gezellige ochtend en er is veel goed werk verricht.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

In totaal is zo'n 3300 vierkante meter met een bloemenrijk zadenmengsel ingezaaid.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen