Buurtvereniging Alteveer uit Velp bestaat 50 jaar!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Buurtvereniging Alteveer is op 30 maart 1973 opgericht in de kas aan de Alteveer in Velp. Doel van de buurtvereniging was en is om gezellig met buurtgenoten activiteiten te organiseren.

Het is heden een vereniging niet alleen voor de mensen uit de straat Alteveer maar ook de nabije buren mogen lid worden. Zo worden er activiteiten met de bewoners van de Biesdel georganiseerd, zoals kerst- en paasstukjes maken. Ook hebben er al vele klaverjas avonden plaatsgevonden. De goedheiligman, een Halloweentocht en de paashaas zorgen jaarlijks voor vertier voor de kinderen van de buurtvereniging.

De buurtvereniging heeft een tijdje een eigen clubhuis gehad in de schuur bij 1 van de bestuursleden, waar tot in de late uurtjes werd geborreld en later nog een tijdje in het “Vitens” huisje aan de Pinkenbergseweg. Het nieuwe jaar wordt sinds corona ingeluid met een gezamenlijke proost, gezelligheid en vuurkorven in de hele straat.  Jaarlijks is er een sportieve activiteit, fietstocht en buurtmaaltijd gepland en soms komen er nog leuke activiteiten bij zoals een speurtocht door de wijk.

Om het 50 jarig jubileum te vieren is er op dezelfde locatie als waar het ooit begon een jubileumfeest op zaterdag 1 april 2023. De kas aan de Alteveer is nu eigendom van Aeres en de buurtvereniging is blij dat de school de mogelijkheid biedt voor een leuk jubileumfeest.

Het middagprogramma (van 15.00 – 19.00 uur) is voor oud-leden, leden en kinderen. Er zal vermaak zijn voor de kinderen en er is ruimte om herinneringen op te halen en foto’s te bekijken. De oprichters van de buurtvereniging zullen in het zonnetje worden gezet.

Het avondprogramma, waarbij tegen een kleine betaling ook introducees welkom zijn, is vanaf 20.30 uur een party in jaren 70 stijl. Helaas kunnen ze niet iedereen persoonlijk bereiken.

Mocht je interesse hebben om dit jubileum mee te vieren stuur dan een mailtje naar [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen