Muzikale voorstelling ‘Alle 7 goed’ in Grote Kerk Velp

Foto: Protestantse Gemeente Velp

VELP – Op 26 maart 2023 om 16.00 uur is er een muzikale voorstelling in de Grote Kerk, Kerkstraat 32, Velp. Verhalenverteller/talkshowhost Kees Posthumus en accordeonist/sidekick Dirk Overbeek spelen  ’Alle 7 goed’, een actuele, muzikale voorstelling over de Zeven werken van Barmhartigheid.

Centraal staan de zeven werken van barmhartigheid.

  1. de hongerigen voeden,
  2. de dorstigen laven,
  3. de naakten kleden,
  4. de gevangenen bezoeken,
  5. de vreemdeling herbergen,
  6. de zieken bezoeken,
  7. de doden begraven.

Het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden. Het Adamskostuum bevalt hen prima. En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen. Anders was ons asielbeleid wel humaner. En wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Weleens een gevangene bezocht?

Natuurlijk, de werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen. En veel mensen doen ze ook. Tegelijkertijd kunnen ze wel een frisse update  gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed’. In een talkshow komen verschillende deskundigen aan het woord over barmhartigheid en hoe je dat moet doen.

De toegang is gratis. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd na de voorstelling. De deuren van de kerk gaan om 15.30 uur open en u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Er is na afloop tijd om elkaar te ontmoeten en met elkaar te genieten van een drankje en een hapje.

Alle 7 Goed - Protestantse Gemeente Velp

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen