Inwoners gemeente Rheden mogen weer gratis compost ophalen

Foto: Ronald Kuilman

GEMEENTE RHEDEN – Jaarlijks brengt deze mogelijkheid veel mensen op de been. Sommige komen op de fiets om wat zakken te vullen, andere scheppen een hele aanhangwagen vol. Wees er op tijd bij want op = op.

Als dank voor het scheiden van groente, fruit- en tuinafval (GFT) biedt de gemeente Rheden haar inwoners de mogelijkheid om gratis compost op te halen.

Compost scheppen kan op zaterdag 25 maart tussen 10.00 en 12.00 uur op twee locaties:

  • Velp bij sportpark Overhagen, vlak bij Biljoen
  • Dieren bij de gemeentewerf aan de Meidoornlaan 2

Inwoners die gratis compost willen halen moeten zelf een schop, stevige zakken en eventueel een aanhanger meenemen.

Composteren goed voor tuin, milieu én portemonnee

Compost is goed voor de tuin, omdat het een natuurlijke bodemverbeteraar is. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het regelt de wijze waarop water in een bepaald gebied zich verplaatst en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren is daarnaast goed voor het milieu. Het GFT wordt nuttig hergebruikt. Bovendien is compost een veenvervanger in potgrond, zodat er minder veengrond hoeft te worden afgegraven. Tot slot bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen