Sarah van der Lijke wint 1e prijs regiofinale Prinses Christina Concours

Foto: Majanka Fotografie

DE STEEG – Afgelopen week begon goed voor Sarah van der Lijke uit De Steeg. Zondagmiddag won de jonge dwarsfluitist een 1e prijs tijdens de regiofinale van het Prinses Christina Klassiek Concours in het Muziekcentrum in Enschede.

Daar vonden dat weekend de selecties en de finale van regioconcours Oost plaats. Talentvolle musici uit de oostelijke provincies van Nederland speelden om een felbegeerde plek in de Nationale Halve Finale van het bekende concours te bemachtigen. Door haar 1e prijs gaat Sarah automatisch door naar de Nationale Halve Finale op 1 april in Amare, Den Haag.

Het 16-jarige talent deed mee in de 2e categorie van het concours, voor muzikale jongeren in de leeftijd 15 t/m 19 jaar (zang 21 jaar) en werd door de vakjury beloond met een 1e prijs. Die kreeg ze uit handen van de burgemeester van Enschede, Roelof Bleker. Naast haar plaats in de halve finale wint ze ook een optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest. Geestig detail: Sarah’s zus Merle wist vorig jaar uiteindelijk een 2e prijs te behalen tijdens de Nationale Finale van 2022. Een muzikale familie dus!

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen. De finalisten winnen prijzen, maar ook degenen die niet doorgaan naar de Halve Finale maken kans op een prijs. Alle finalisten van de concoursen krijgen daarnaast toegang tot de PCC Academy, het educatieve programma van het Prinses Christina Concours vol met trainingen en workshops over muzikantschap en de beroepspraktijk van de professionele muzikant. Ook Sarah mag hier aan meedoen.

Met de regioconcoursen biedt het Prinses Christina Klassiek Concours een bijzonder podium aan de deelnemers. Het concours in Enschede is het vijfde van zes regioconcoursen in heel Nederland. Regio Oost beslaat de provincies Drenthe, Flevoland, Gelderland, Utrecht en Overijssel. In totaal doen dit jaar ruim 300 jonge musici mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours. Alle deelnemers spelen of zingen tijdens de selecties tien minuten voor jury en publiek. In jurygesprekjes krijgen ze feedback op hun optreden. De regiofinalisten maken daarnaast kans op een plek in de Nationale Halve Finale en vervolgens de Nationale Finale die op 22 april plaatsvindt in Amare Den Haag. Het is dit jaar de 56e keer dat het concours georganiseerd wordt.

Kijk voor de gehele uitslag en meer informatie op: www.christinaconcours.nlwww.facebook.com/christinaconcours of op Instagram via: @pcconcours.

Prinses Christina Concours - Majanka Fotografie

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen