Mantelzorgcafé: Brandveiligheid, samen onze zorg

Foto: brandweer.nl

RHEDEN – Brand kan iedereen overkomen. Na het ontstaan van brand heeft u slechts een paar minuten de tijd om uzelf en/of uw medebewoners in veiligheid te brengen. Bent u mantelzorger van iemand die minder mobiel is? Dan bent u samen kwetsbaarder als er brand uitbreekt. Een goede voorbereiding kan levens redden.

In het Mantelzorgcafé op maandagmiddag 27 maart komt een medewerker van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, de heer René Bierman vertellen hoe u uw woning brandveiliger kunt maken en wat u kunt doen als er toch brand uitbreekt.

Ongeveer 5 miljoen Nederlanders geven mantelzorg aan bekenden of naasten. De combinatie van werk, gezin en de zorg voor een naaste kan een flinke uitdaging zijn. Veel mantelzorgers werken uit hun hart en zien het als vanzelfsprekend om te zorgen voor een naaste. Desondanks kunnen mantelzorgers de zorg voor familie of vrienden als pittig ervaren.

Daarom organiseert MVT (Mantelzorg en vrijwillige thuishulp Rheden en Rozendaal) mantelzorgcafés, bijeenkomsten van en voor mantelzorgers. Even los zijn van de zorg, in een ontspannen sfeer andere mantelzorgers ontmoeten. In het mantelzorgcafé kunt u ervaringen en emoties delen, maar u kunt ook informatie krijgen die van belang kan zijn bij uw taak als mantelzorger. Zoals informatie over brandveiligheid in huis.

U bent hiervoor welkom op maandag 27 maart om 13.30 uur in het Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5 in Rheden. Het programma begint om 14.00 uur. Na het thema sluiten de deelnemers en de organisatie het mantelzorgcafé af met een drankje en hapje waarna om 16.30 uur de bijeenkomst wordt gesloten. Deelname is gratis.

Aanmelden voor het mantelzorgcafé kan telefonisch op werkdagen tussen 09.30-11.30 uur (026-3707070) of via e-mail [email protected]. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mvtrheden.nl. Is de opvang voor de thuissituatie of het vervoer een probleem laat dit dan weten bij uw aanmelding.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen