Carol van Eert blijft graag nog 6 jaar de burgemeester van gemeente Rheden

30 mrt 2023, 10:53 Nieuws
burgemeester carol van eert
GEMEENTE RHEDEN - Carol van Eert kwam als 55 jarige man, getrouwd en vader van drie kinderen uit Beuningen naar gemeente Rheden. Vanaf 2012 was hij burgemeester van de gemeente Beuningen. Hij is lid van de PvdA en werd in 2018 burgemeester van Rheden.
In 2017 solliciteerde 32 personen, waaronder 8 vrouwen, naar het burgemeesterschap. Voordat de keuze op van Eert viel vroeg de gemeenteraad bewoners, middels een enquête, mee te denken over de profielschets van de nieuwe burgemeester. Bijna 800 Rhedenaren gaven hun mening.
“Onze nieuwe burgemeester moet sociaal zijn, goed kunnen luisteren en durven kiezen…”
Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wilde vooral een sociaal persoon, die empatisch en onafhankelijk was. Verder moest de kandidaat goed luisteren naar vragen uit de samenleving en besluiten durven nemen. Dit bleek uit de enquête in 2017.

In januari 2018 nam van Eert 'het stokje' over van Petra van Wingerden-Boers.

arnhemseweg 7 10 15 007
Op 11 januari 2024
eindigt de ambtstermijn van burgemeester Carol van Eert. In verband hiermee zal zijn herbenoeming in overweging moeten worden genomen. Een herbenoemingsproces begint met een gesprek tussen de burgemeester en de commissaris van de Koning over de vraag of de burgemeester voor herbenoeming in aanmerking wil komen.
Dat gesprek vindt uiterlijk acht maanden voordat de ambtstermijn afloopt plaats. In dit gesprek heeft de burgemeester aangegeven in aanmerking te willen komen voor herbenoeming en daarom wordt de herbenoemingsprocedure gestart. In de komende periode worden afspraken met de gemeenteraad gemaakt over de procedure. De verwachting is dat de raad in de raadsvergadering van april een vertrouwenscommissie herbenoeming instelt waarmee het proces een officiële start krijgt.
Burgemeester Carol van Eert: “Op de vraag van de commissaris van de Koning of ik voor een herbenoeming wil gaan, heb ik met veel plezier volmondig ja gezegd. Ik heb het goed naar mijn zin als burgemeester in deze mooie gemeente en zie nog veel aanknopingspunten om in een volgende periode van zes jaar met veel enthousiasme en vol inzet verder te gaan.”
[caption id="attachment_156941" align="aligncenter" width="1024"]
Carol van Eert - gemeente Rheden
Het nieuws
van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl
bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.