Gratis verkeerskennis opfrissen in de gemeente Rheden

Foto: Veilig Verkeer Nederland

RHEDEN – Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert – in samenwerking met COSBO en de gemeente Rheden – een VVN Opfriscursus voor automobilisten van 65 jaar en ouder uit de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Tijdens twee informele bijeenkomsten gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. De cursus vindt plaats op dinsdag 9 mei van 10.00 tot 12.00 uur en op dinsdag 16 mei van 10.00 tot 12.00 uur in Trefpunt De Elleboog, Nieuw Schoonoord 2, 6881 TV Velp. Deelnemers worden op beide dagen verwacht.

De VVN Opfriscursus Auto heeft een informatief karakter en is geen examen. Deelname is kosteloos. Buurman, buurvrouw, een familielid of een kennis mogen deelnemen. De auto biedt veel vrijheid en autorijden wil je zo lang mogelijk blijven doen. Gelukkig hebben veel bestuurders jarenlange ervaring. Het rijbewijs is al lange tijd op zak en er zijn intussen vele kilometers afgelegd. Door de jaren heen zijn er verkeersregels gewijzigd en bijgekomen. Niet iedereen verdiept zich daarin. Voor veel automobilisten is dat al lang geleden. Nieuwe typen vervoersmiddelen waaronder e-bikes en andere elektrische vervoermiddelen komen de weg op. Er zijn nieuwe verkeersregels en verkeerssituaties zijn ingewikkelder geworden. Te denken valt daarbij onder meer aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. Ook veranderen fysieke vaardigheden bij het ouder worden. Zoals zicht, gehoor en reactievermogen. Dit kan invloed hebben op de verkeersdeelname en het is belangrijk om hier af en toe bij stil te staan. Ieder mens wil graag zolang mogelijk veilig mobiel blijven en daar helpt Veilig Verkeer Nederland graag bij.

VVN Opfriscursus Auto

Deze cursus bestaat uit twee leerzame en leuke bijeenkomsten van maximaal 2 uur. Samen met andere deelnemers frissen automobilisten de verkeerskennis op. Naast actuele verkeerstheorie worden fysieke veranderingen en de invloed die dit heeft op het rijgedrag bespreekbaar gemaakt. Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl. Deelname aan de praktijkrit is niet verplicht en het is géén examen. De deelnemers verbeteren hun kennis over de verkeersregels en krijgen inzicht in het eigen verkeersgedrag.

Doe de gratis VVN Opfriscursus

Is jouw verkeerskennis nog up-to-date? Doe de gratis online VVN Opfriscursus via: VVN Opfriscursus.

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN geïnteresseerden direct aan te melden via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar:  [email protected] o.v.v. VVN Opfriscursus Rheden-Rozendaal. Belangrijk is om in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer door te geven. Meer informatie kan worden ingewonnen via: 088 – 524 89 20.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen