Nieuwe inzichten, nieuwe plannen woonwijk IJsseldistrict Velp

08 apr 2023, 16:33 Nieuws
nieuwe inzichten nieuwe plannen ijsseldistrict velp 2023 1
VELP - 3 april 2023 heeft er opnieuw een informatieavond plaats gevonden waar de nieuwe plannen rondom de nieuwe te bouwen wijk IJsseldistrict in Velp bekend gemaakt werden.
De vorige informatieavond stond in het teken van het masterplan, waarin de eerste plannen bekend gemaakt werden. Nu, een jaar later zijn de plannen, mag je toch wel zeggen "flink gewijzigd" . Ook het aantal bezoekers was verschillend ten opzichte van de vorige keer die door ongeveer 30 (buurt)bewoners van Velp-Zuid naar de informatieavond trok. Deze keer was het vanaf het begin tot het einde druk. Oorzaak van de ingrijpende wijzigingen zijn opmerkingen van bewoners, en o.a nieuwe inzichten met betrekking tot stikstof, natuur, duurzaamheid en energie.

Het IJssel District wordt een woonwijk met een stedelijk karakter en veel groen.

De woontoren is een stuk verder naar de President Kennedylaan verplaatst, en wordt verbonden met nieuw te bouwen lagere woningen, en bomen zodat deze minder opvalt. Het park dat middenin de wijk moet ontstaan is groter geworden, de twee hellingbanen van het ziekenhuis blijven bestaan en worden in het park geïntegreerd.
Het aantal woningen blijft ruim 750, wel is er voor gekozen om meer appartementen (slechts 6% worden grondgebonden woningen) te bouwen en het aantal van 50 sociale huurwoningen blijft 50. Het bedrijfsverzamelgebouw, dat tot tegen de Esso staat, zal vanwege de LPG-installatie maar half afgebroken worden, de helft bij het pompstation zal mogelijk één of twee verdiepingen hoger worden en als functie kantoor behouden.
De flat van Vivare aan de Waterstraat/Kennedylaan is uit het plan gehaald en zal volgens Vivare nog minimaal 10-15 jaar in gebruik blijven voordat er nieuwe plannen gemaakt kunnen worden. Ook voor het voormalige Golden Tulip Hotel is vooralsnog geen plaats in het nieuwbouwplan. Er is geen overeenstemming met de huidige eigenaar tot stand gekomen en het zal totdat er mogelijk wel sprake is van een deal gewoon dienst blijven doen als bewoning voor Arbeidsmigranten. Net als de President.
Het laantje met bomen en het bruggetje naar de Waterstraat zullen blijven. In het hele gebied blijven daar waar mogelijk bomen bewaard en worden ingepast in het nieuwe plan. Mogelijk zal een deel van de laagbouw van het Ziekenhuis dienst gaan doen als basis voor nieuw te bouwen woningen/appartementen.
De bedoeling is om zodra het ziekenhuis helemaal leeg is, en de gemeente verwacht dat dit begin 2024 zal zijn, direct te starten met de verbouwing/nieuwbouw van/naast het ziekenhuis. Nu het ontwikkelplan klaar is kan er op detailniveau ontworpen gaan worden en kan er op zoek gegaan worden naar een bouwpartij die het zal gaan uitvoeren.
Bewoners van Velp-Zuid waren met velen aanwezig en lieten zich goed voorlichten. Hier en daar klonk nog wel wat gemopper over “het mooie uitzicht dat verpest gaat worden”
, maar over het algemeen was men zeer te spreken over de plannen.
Vragen of meer informatie?
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling van het IJssel District? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar [email protected]
Ook voor vragen kunt u dit e-mailadres gebruiken.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.