Muzieklezingen: De grote nationale scholen uit de negentiende-eeuwse Romantiek

Foto: Joop van Velzen

VELP – Muziekhistoricus Joop van Velzen heeft een lezingencyclus voorbereid over de ‘nationale scholen’ uit de negentiende-eeuwse Romantiek. Vier van deze (zestien!) muzieklezingen staan nu geprogrammeerd in dit voorjaar: vanaf 25 april, in De Oude Jan in Velp.

Tijdens zijn muzieklezingen laat Joop van Velzen verschillende werken van meerdere componisten horen. Hij gaat ze ook toelichten. Daarbij gaat hij in op: structuur en opbouw, de plaats van het werk in het oeuvre van de desbetreffende componist en diens plaats in de muziekgeschiedenis.

Joop van Velzen is inmiddels een bekende spreker over muziek en haar relatie met de geschiedenis en de kunst. Hij geeft lezingen over op vele plaatsen in het land, en laat daarbij vele muziekfragmenten horen. In Velp doet hij dit al vijf jaar.

“Tot nu toe ontvingen wij hem steevast ’s avonds bij ons in de boekhandel in de Emmastraat in Velp. Onder andere op verzoek van het publiek worden deze lezingen nu verplaatst naar de middag. De locatie is niet meer de boekhandel maar de Oude Jan in Velp. Hier kunnen we meer bezoekers ontvangen. Met deze samenwerking met de Stichting Vrienden van de Oude Jan, een pilot, versterken we onze beide netwerken.”

De nationale scholen die dit voorjaar aan bod komen zijn:

  • Tsjechië, Hongarije en Roemenië (25 april)
  • Spanje en Portugal (9 mei)
  • Scandinavië (30 mei)
  • Frankrijk (13 juni)

Praktische info

  • Datums: dinsdagen 25 april, 9 mei, 30 mei en 13 juni
  • Tijd: 14.00-16.30 uur
  • Locatie: Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp
  • Passe-partout gehele cyclus € 65,-, losse lezingen € 20,-

Meer toelichting een aanmelden op: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen