Unieke foto’s uit Tweede Wereldoorlog te zien in het centrum van Velp

VELP – De unieke serie foto’s die de Velpse fotograaf Marc Pluim maakte voor de tentoonstelling Velp Viert Vrijheid 1945-2021 is van 14 – 20 april nogmaals te zien in het centrum van Velp. Foto’s van de Bevrijding van Velp zijn gecombineerd met foto’s die gemaakt zijn op dezelfde dag in 2021, op dezelfde locatie.

Bestuursleden van de organiserende Stichting Velp voor Oranje bevestigden de doeken van 2 x 3 meter deze week op de bouwhekken die de gemeente plaatste in de passage tussen De Overtuin en Den Heuvel. Gezien de enthousiaste reacties van winkeliers en publiek wordt overwogen de expositie te laten staan t/m Bevrijdingsdag 5 mei.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Unieke foto’s uit Tweede Wereldoorlog te zien in het centrum van Velp

Bevrijdingsoptocht

De fotodoeken waren eerder te zien in 2021 en stonden toen verspreid door het centrum van Velp. De aanleiding toen was de verlate viering van 75 JAAR VRIJHEID die vanwege corona in 2020 niet door kon gaan. Nu is de aanleiding de Bevrijdingsoptocht die zaterdag 15 april om 10 uur vanaf Rozendaal door Velp rijdt en vervolgens door de andere dorpen van de gemeente Rheden.

Muziek en bloemen

Op de Overtuin in Velp wordt zaterdag 15 april vanaf 9.30 uur gemusiceerd door Harmonie Unisono en Ensemble Afternoon Delight (Close Harmony). In de etalage van fa. Kranenburg aan de Emmastraat draait doorlopend de Bevrijdingsfilm van dr. Van Griethuysen uit 1945.

In het plantsoen van Nieuw-Schoonoord (hoek Hoofdstraat/Hogeweg) spelen de drie orkesten die in de optocht meeliepen, voorafgaand aan de bijeenkomst met bloemlegging bij het Monument voor moedige mensen in WO2. Sprekers daar zijn onder andere de burgemeesters van Rheden en Rozendaal en leerlingen van de Roncallischool.

De toegang is vrij en iedereen is welkom!

Kijk voor meer informatie ook op: www.wo2velp.nl

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Unieke foto’s uit Tweede Wereldoorlog te zien in het centrum van Velp

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen