Opening jubileum gemeente Rheden ‘Rheden 450 jaar’ op 16 april

Foto: Rheden 450 jaar

ELLECOM/DE STEEG – Op zondag 16 april is het zover: de officiële opening van het jubileumjaar Rheden 450. Dat vindt plaats, op Landgoed Avegoor en Sportpark EDS in Ellecom en wordt voorafgegaan door een historische openingsoptocht.

Het beste zicht heb je vanaf de fietspaden, langs de Middachterallee in De Steeg, ter hoogte van boerderij de Wolfskuil. Bij die boerderij smelten beide optochten samen. Ook daar is een ‘hotspot’ voor bezoekers in het naastgelegen weiland, dat alleen via Ellecom te bereiken is. Ook vanaf de Eikenstraat in Ellecom kun je de historische optocht goed zien.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Historische Jubileumoptocht - Rheden 450 jaar

Optocht

Om 11 uur vertrekt de optocht over de Middachterallee vanuit beide dorpen, aangevoerd door muziekverenigingen Excelsior en March & Showband Rheden. Behalve over de nostalgische Middachterallee beweegt de stoet zich ook over het historische zandpad bij Kasteel Middachten, het pad waar Boerderij de Wolfskuil aan ligt. In het midden van de Middachterallee staat een ‘vervangend gemeentehuisje’. Omdat de gemeente op dit moment geen gemeentehuis heeft, ontwierp Gerrit van Middelkoop, speciaal voor de festiviteiten in het kader van het 450 jubileum, een klein verplaatsbaar Gemeentehuisje, compleet met podium. Dit Gemeentehuisje staat aanstaande zondag ochtend 16 april in het midden van de Allee. Een prachtig podium voor de Burgemeester van Rheden, de wethouders en de 7 dorpsschouten. Dit ambt is dit jaar nieuw leven in geblazen om de festiviteiten luister bij te zetten, en een gezicht te geven. Ook hier is natuurlijk muziek. Pretband Zotoeteralswat uit Velp speelt van 10.30 tot 11.00 uur. Zodra de beide optochten uit de Steeg en Ellecom het Gemeentehuisje benaderen, passeren beide optochten elkaar. Het Gemeentehuis zal samen met de Burgemeester, de Schouten en hun gevolg bij de optocht aansluiten.

Opening jubileum door burgemeester Carol van Eert

Zodra de optocht de Eikenstraat in Ellecom bereikt, wordt deze ontbonden onder begeleiding van de muzikale klanken van Het Rhedens Senioren Orkest. De versierde wagens slaan linksaf naar Avegoor, de kleinere voertuigen, loopgroepen en toeschouwers slaan rechtsaf en verzamelen zich op de Eikenstraat waar burgemeester Carol van Eert het jubileum officieel zal openen.

Met de fiets of gratis bus

Omdat verwacht wordt dat dat het druk wordt, is het dringende advies om lopend of met de fiets te komen. U kunt gebruik maken van de pendelbussen die vanaf 9.30 uur gratis langs de route rijden, tussen Station Dieren en Pannenkoekenhuis Strijland in Rheden.

De Steeg

Vanaf 9.30 uur wordt in De Steeg de Hoofdstraat vanaf de stoplichten afgesloten. Ter hoogte van La Maison du Steeg en Cafetaria de Linde wordt de stoet in De Steeg opgesteld. Muzikanten van Accordeon Vereniging Velp verzorgen een optreden. Bezoekers en optochtdeelnemers kunnen, met een bakje thee of koffie (La Maison du Steeg) genieten van dit optreden.

Ellecom

In Ellecom verzamelen de deelnemers vanuit de dorpen Laag-Soeren, Spankeren, Dieren en Ellecom zich op de Zutphensestraatweg ter hoogte van de Binnenweg. De muzikanten van Accordeon Vereniging Aeolis uit Dieren zorgen voor een muzikale omlijsting. Bezoekers en optochtdeelnemers kunnen, met een bakje thee of koffie (Landgoed Avegoor staat er met een kraam) genieten van dit optreden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Rheden 450 jaar

Muziekfestival

Na de officiële opening barst het jubileumfestival los op landgoed Avegoor en Sportpark EDS. Daar zijn zeven podia geplaatst waar zo’n 450 Rhedense muzikanten een veelzijdig programma presenteren. Fanfares en harmonieën verzorgen optredens, er zijn solo artiesten, duo’s en kleine bands. Koren en projectbands zijn al weken aan het oefenen voor deze shows.

Meer info op Planning openingsfestival 16 april – Rheden 450 jaar of Facebook Rheden450jaar en Instagram Rheden450jaar.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen