Bevrijdingsrit gemeente Rheden door velen bekeken

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Een stoet originele legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog reed op zaterdag 15 april door de dorpen van gemeente Rheden en Rozendaal. Waar met als startpunt deze bevrijdingsrit rond die herdenking van de bevrijding in 1945, allerhande activiteiten worden georganiseerd. Vanwege Corona werd de rit in 2020 afgelast en ook een jaar later kwam het er wegens Corona niet van.

In het kader van 450 jaar gemeente Rheden werd de bevrijdingsrit dit jaar alsnog gehouden. Ruim zestig originele oorlogsvoertuigen reden een route rijden vanuit Rozendaal, vanaf de Rozendaalselaan naar het eindpunt, het Kerkplantsoen in Spankeren. Met de karavaan mee reden de Seaforth Highlanders, de Starlight Sisters en de Band of 4 Brothers, die in de dorpen tijdens stops optredens verzorgden. De route volgde het traject van de bevrijders uit 1945.

Plaatselijke toneelverenigingen werden gevraagd als bevrijde inwoners uit 1945 op de voertuigen mee te rijden tijdens de intochten. Veel mensen stonden langs de kant van de weg met tulpen, vlaggetjes of een camera.

Route

  • Rozendaalselaan Rozendaal/Velp 10.00 uur
  • Rheden, Meester van Leeuwenplein 11.30 uur
  • De Steeg, Prinses Amaliahoek 12.00 uur
  • Ellecom, Binnenweg 12.30 uur
  • Laag-Soeren, Badhuislaan 14.00 uur
  • Dieren, Ericaplein 15.00 uur
  • Spankeren, Kerkplantsoen 16.00 uur

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen