Herdenking bevrijding in het Carolinapark te Dieren

DIEREN – Op maandag 17 april 2023 werd de herdenking gehouden in het Carolinapark dat op 16 april de gemeente Rheden 78 jaar geleden werd bevrijd.

De herdenking, die georganiseerd was door de Stichting Vrienden van de Oranjerie, begon om 13.30 uur. Alle aanwezigen werden hartelijk welkom geheten door de voorzitter Ap Lammers. Waarna hij het woord gaf aan Logo-burgemeester Dorus Klomberg van de gemeente Rheden. In zijn toespraak aan de leerlingen van de OBS Koningin Emmaschool, Het Rhedens en PC basisschool De Boomgaard en de andere aanwezigen benadrukte hij dat vrede niet vanzelfsprekend is, maar dat we er voor moeten vechten als het nodig is. Een oorlog ligt altijd op de loer, kijk maar naar Oekraïne.

Veteraan:

Adjudant Lion van der Most bevestigde dat, deze soldaten die ik vandaag bij mij heb, zijn gewond of om een andere reden, teruggekomen van hun missie en zijn nu aan het revalideren om daarna terug te kunnen keren naar een land in Europa om de vrede te bewaken. Ze zijn hier ook vandaag om te herdenken en de vrijheid te vieren.

Nadat de Last Post was geblazen volgde één minuut stilte waarna het Dierens Mannenkoor het Wilhelmus zong.

Vlag hijsen:

Nadat de vlag was gehesen volgde de kranslegging, door logo- burgemeester Dorus Klomberg en wethouder Gea Hofstede, Adjudant van der Most en van der Brenk, gevolgd door het bestuur Stichting Vrienden van de Oranjerie, bestuur Dierense Oranjestichting en Buurtschap van Dieren. De leerlingen van de aanwezige de scholen legden een bloem bij het monument. Aansluitend volgde het Defilé langs het monument. Om 14.15 uur werd de plechtigheid afgesloten.

Dank aan de leden van ‘Keep them Rolling’ voor het begeleiden van de leerlingen van school naar het monument, zij reden voorop de stoet naar het Carolinapark.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Herdenking bevrijding in het Carolinapark te Dieren 17-04-2023

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen