Gemeentelijke 4 mei-herdenking vrijheid en oorlogsslachtoffers Rozenbos in Rheden

Foto: Comité 4 & 5 mei gemeente Rheden

RHEDEN – Het Comité 4 en 5 mei Gemeente Rheden organiseert de gemeentelijke 4 mei-herdenking. Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij onze vrijheid en herdenken we oorlogsslachtoffers, stille tochten vertrekken om 19.20 uur vanuit Rheden en De Steeg. De herdenking op het Rozenbos vangt stipt aan om 19.45 uur, om na het Taptoe-signaal twee minuten in stilte te herdenken.

Burgemeester Carol van Eert spreekt en legt samen met wethouder Gea Hofstede, namens het College van Burgemeester en Wethouders, een krans bij het monument, gevolgd door afgevaardigden van diverse organisaties. Het Rhedens Fanfarecorps en het Dierens Mannenkoor verlenen traditiegetrouw muzikale medewerking. Irma Melse speelt op trompet het Taptoe-signaal.

Het Comité staat gedurende deze bijeenkomst samen met inwoners stil bij de burgers en militairen die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog en tijdens oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Het nationale thema dit jaar is ‘Leven met oorlog’. De afstand tot de Tweede Wereldoorlog wordt ieder jaar groter, maar bijna iedereen heeft via overlevering van generatie op generatie te maken met de Tweede Wereldoorlog of andere oorlogen sindsdien.

De stille tocht uit Rheden start vanaf de muziektent aan de Veerweg. De stille tocht vanuit De Steeg vertrekt bij de ingang van Rhederoord aan de Parkweg. Leden van scoutinggroep De Rhedense Pioniers begeleiden beide groepen.

Iedereen is van harte welkom bij de herdenking op donderdag 4 mei. Programmaboekjes liggen klaar vanaf 19.15 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen