7 oktober vieren we ‘450 jaar’ in het dorp Rheden, doe je mee?

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Zet 7 oktober 2023 alvast in je agenda. Die zaterdag vieren we in het dorp Rheden het 450-jarig jubileum van gemeente Rheden. Met een cultureel programma overdag en muziek in de avond. Vrijwilligers en verenigingen zijn van harte welkom om mee te doen!

WiekentRheden kreeg het stokje aangereikt van de gemeente om een dorpsfeest in Rheden te organiseren.

Saraja de Jonge (theatermaker en bestuurslid van WiekentRheden) ging met veel enthousiasme aan de slag en heeft een groep enthousiastelingen om zich heen verzameld. Er is een mooi programma in elkaar gezet met allerlei muziek, cultuur en sportactiviteiten voor en door Rhedenaren. Natuurlijk is er ruimte voor aanvulling.

Muziek, cultuur en sport

Rhedenaren Dirk Bouwman en Tilly Wolf spelen middeleeuwse muziek en er zijn diverse kramen met ambachten bij de zaterdagmarkt. Ook is er een kleine kunst- en brocante markt bij de Dorpskerk en is daar een foto-expositie te zien met natuurfoto’ s van Sem Scheerder (12 jaar), jong talent uit Rheden.

Doe je mee?!

Ook het dorpshuis doet mee met een expositie met historische foto’s en een voorstelling met clowns Koos en Saar. Op het Meester B. van Leeuwenplein barst het ‘s middags los met nog meer kinderactiviteiten, zoals workshops streetdance, een freerunning spektakel en nog veel meer. Ook laten vele muzikanten en verenigingen van zich horen en treedt toneelvereniging De Rhederijckers op. ’s Avonds is er muziek in Ons Huis en bij Hanzi’s, georganiseerd door de Oranjevereniging. Doe je mee?

Komt dat zien en/of doe mee! Wil je meehelpen om dit feest nog meer glans te geven, sluit je dan aan bij het leuke team. Het zijn allemaal vrijwilligers. Samen zetten ze een mooi en gezellig dorpsfeest neer.

Heb jij of ken je nog iemand die iets leuks te bieden heeft? Laat het dan weten. Stuur een mailtje naar:[email protected]
Informatie: http://www.rheden.nl/rheden450jaar

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Volg en Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Dossier: 450 jaar Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen