Lintjesregen gemeente Rheden 2023

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP/RHEDEN/DIEREN – Tijdens de traditionele ‘Lintjesregen‘ bij gelegenheid van Koningsdag 2023 heeft burgemeester Carol  van Eert op woensdag 26 april de volgende Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Dit jaar kregen vier inwoners van gemeente Rheden een Koninklijke Onderscheiding en zijn allen ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ geworden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Lintjesregen gemeente Rheden 2023

 

Mevrouw Brigitte Cecilia Margaretha Maria Hanssen–van Hesteren

Door de jaren heen heeft mevrouw Hanssen-Van Hesteren zich met volle overgave, plezier, liefde en humor ingespannen voor anderen. Zo heeft met mevrouw Hanssen-Van Hesteren met veel gedrevenheid meegewerkt aan het project Van Luchtkasteel Tot Dassenburcht (VLTD). Het is een project waarbij kinderen onbevangen de natuur ontdekken en bovendien hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit ontwikkelen en daarbij respect voor natuur en cultuur krijgen. Mevrouw Hanssen weet als geen ander kinderen enthousiast te maken.

Mevrouw Hanssen-Van Hesteren woont in Velp.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Lintjesregen gemeente Rheden 2023

De heer Cornelis van den Haak

De onderscheiding werd uitgereikt in de Dorpskerk Rheden, Dorpstraat 70, 6991 HH Rheden.

De heer Van den Haak is sinds jaar en dag actief als vrijwilliger op diverse fronten. Zo zet hij zich onder andere in voor het Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden. Hij was nauw betrokken bij de realisatie van het dorpshuis in 2012 in samenwerking met en op initiatief van Rhedens Dorpsbelang. Het dorpshuis neemt een belangrijke, maatschappelijke en centrale plek in binnen het dorp Rheden. Daarnaast is de heer Van den Haak al circa 7 jaar vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Rheden en is hij betrokken geweest bij de totstandkoming van de stichting Schuldhulpmaatje Rheden-Rozendaal.

De heer Van den Haak woont in Rheden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Lintjesregen gemeente Rheden 2023

Mevrouw Eesje Arentshorst-Lammerink

Mevrouw Arentshorst – Lammerink is al meer dan 50 jaar actief in het maatschappelijke leven in Dieren. Sinds 1995 is zij nauw betrokken bij de Gelreband als muzikant, lid barcommissie, muzikant bij het leerlingenproject ‘Er zit muziek in iedere groep’, lid van de jubileumcommissie en bij het onderhoud van het clubgebouw. Zij was ruim 18 jaar penningmeester van de Gelreband. Daarnaast is mevrouw Arentshorst – Lammerink ruim 6 jaar actief als Home-Start vrijwilligster bij Humanitas waar zij ouders versterkt in hun opvoedvaardigheden en hun praktische ondersteuning biedt om een beetje lucht te krijgen in lastige situaties. Mevrouw Arentshorst promoot Home-start door het geven van presentaties en interviews.

Mevrouw Arentshorst-Lammerink woont in Dieren.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Lintjesregen gemeente Rheden 2023

De heer Jacobus Cornelis van der Hoeven

De onderscheiding wordt uitgereikt in La Maison du Steeg, hoofdstraat 19, 6994 AB De Steeg

De heer Van der Hoeven heeft in 2004 aan de wieg gestaan van de oprichting van een Cliëntenadviesraad voor de Stichting ARTI. Hij heeft zich al decennialang ingezet om de stem van de (kanker)patiënt te laten horen in de medisch specialistische gezondheidszorg. Hij doet dit op bijzondere wijze en zijn verbindende en diplomatieke kwaliteiten komen hier zeker goed van pas. Het patiëntenbelang en -perspectief stond en staat altijd voorop. Ook bij de Stichting Innoforte stond het cliëntenbelang altijd voorop bij de heer Van der Hoeven. Als onafhankelijk voorzitter bouwde de heer Van der Hoeven bruggen en zorgde hij voor eenheid. Binnen de Vereniging van Eigenaars Emmabrug staat de heer Van der Hoeven bekend als enthousiast en iemand die met verve en onuitputtelijke energie zich inzet voor de bewoners en eigenaren en altijd voor ze klaar staat.

De heer Van der Hoeven woont in Velp.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen